STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Weekendje weg in de omgeving van Kaapstad: Cape Agulhas

LANGUAGE: Dutch English

Weekendje weg omgeving kaapstad: cape agulhas

Cape AgulhasBezoek de meest zuidelijke punt van Afrika!

 

Details:

Vertrekpunt: Kaapstad
Eindpunt: Cape Agulhas
Duur: 2 dagen, 1 overnachting
Afstand: 250 km

 

Wil jij het zuidelijkste puntje van Afrika bezoeken? Deze mooie plek is Cape Agulhas. Naast dit het bezoeken van dit punt is er natuurlijk genoeg te doen! Walvissen spotten, hiken, relaxen, het kan er allemaal!

 

Vertrek op de eerste dag rond 10 uur vanuit Kaapstad over de N2 naar Caledon. Vanaf hier ga je verder over de R316 richting Bredasdorp, daar aangekomen neem je de R319 naar Cape Agulhas. In totaal reis je zo'n 250 kilometer naar deze kaap.

 

In Cape Agulhas kun je overnachten in de Cape Agulhas backpackers. Deze is voorzien van een zwembad, braai-area, een mooie tuin, een grote dvd-collectie, een bar en meer. Kom hier bij van de gemaakte reis en maak later op de dag een wandeling over het langste onafgebroken strand van het zuidelijk halfrond.

 

Op de tweede dag kun je een Whale Watching Tour doen om zo de gigantische walvissen van dichtbij te kunnen zien. Een geweldige ervaring rond het punt waar de Atlantische Oceaan over gaat in de Indische Oceaan. De grootste kans om walvissen te spotten is vanaf tot november. Buiten deze maanden valt er ook meer dan genoeg te beleven. Zo kun je vrijwel alle watersporten beoefenen, vissen en sandboarden!

© stage-zuid-afrika.nl