STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Stage-Zuid-Afrika.nl :: stage lopen en veiligheid in Zuid-Afrika

LANGUAGE: Dutch English

Veiligheid in kaapstad, Zuid-Afrika

Wanneer je gaat stagelopen in Zuid Afrika is veiligheid een belangrijk issue

Veiligheid is een groot issue als het om Kaapstad en Zuid-Afrika gaat. Het land heeft een slechte reputatie en verhalen over onveiligheid worden altijd breed uitgemeten. We kunnen ons voorstellen dat vooral je ouders zich daar ook wel zorgen over maken. Toch is dat niet altijd nodig. Net als in andere wereldsteden heeft Kaapstad veel veilige maar ook minder veilige plekken. Het grootste gedeelte van het centrum van Kaapstad is veilig voor studenten en toeristen als je met een aantal zaken rekening houdt.

 

Probeer zoveel mogelijk met andere mensen ergens naartoe te gaan, in een groep(je) ben je altijd veiliger en minder kwetsbaar. Loop niet opvallend rond met je waardevolle spullen, hou je tas bij je en ga geen afgelegen steegjes in. In het centrum kun je overdag gerust rondlopen, doe dit 's avonds liever niet (vooral niet alleen!).

 

Zorg ervoor dat je weet waar je heen gaat, stippel je reis van tevoren uit zodat je niet op plaatsen komt waar je niets te zoeken hebt.

 

Daarnaast is het aan te raden je deuren op slot te doen als je in de auto zit en geen waardevolle spullen in het zicht te leggen.

 

Als je gaat pinnen, laat niemand je dan helpen en kijk van te voren even om je heen. Bij veel pinautomaten staan bewakers.

Wat betreft de townships (informal settlements), je kan ervoor kiezen om daar naartoe te gaan, dit is aan jou. Zorg ervoor dat als je erheen gaat, je een lokale gids hebt die weet waar het wel en niet veilig is. Als je stage loopt in een township, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte wordt gebracht door je stage-instelling over de buurt waar je stage gaat lopen.

 

Omdat veiligheid ook veranderlijk is kun je het beste bij de mensen in de omgeving waar je woont en stage loopt vragen hoe het in jouw buurt is.

 

Als jij je ergens niet prettig voelt, vertrouw dan op je instinct, maar laat je niet bang maken door sensatieverhalen van anderen. Kaapstad is een heerlijke stad, maar ook een wereldstad met bijkomende problemen.

© stage-zuid-afrika.nl