STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: swaziland & Kruger Overland tour

LANGUAGE: Dutch English

Swaziland & Kruger overland tour

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

Swaziland & Kruger overland tour, de ultieme wildlife ervaring!

De Swaziland en Kruger overland tour is zonder twijfel de ultieme wildlife ervaring in Zuid-Afrika. Met een bezoek aan het Kruger NP, het Hluwehluwe NP, het St Lucia Wetland Park (met krokodillen en nijlpaarden) en een bezoek aan een wildlife rehabilitatie centrum, kunnen safari liefhebbers hun hart echt ophalen! Kruger is het grootste wildpark van Zuid-Afrika en HluweHluwe NP het oudste en zeker één van de mooiste van het land. Deze overland tour eindigd met de populaire Panorama Route, bekend om de Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Gods Window en diverse hoge watervallen.

 

 

  • Algemeen
  • Reis schema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de Swaziland & kruger Overland Tour:

South Africa: Durban - Swaziland: Mlilwane Nature Reserve - Swazi Village - South Africa: Kruger National Park - Wildlife Rehabilitation Centre - Bourke's Luck Potholes - God's Window - Blyde River Canyon - Johannesburg

 

Tour Details:

Lengte: 7 dagen - 6 nachten
Start in: Durban
Eindigt in: Johannesburg
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

iSimangaliso Wetland Park:

iSimangaliso Wetland Park is sinds november 2007 de officiele naam maar het is beter gekend als Greater Sint Lucia Wetlands. Een ongelofelijke diversiteit aan ecosystemen omringen het 40 km lange Lake St. Lucia, van mangrovemoerassen tot gras- en bushveld. Dit 's wereld meest zuidelijke koraalrif is werkelijk adembenemend mooi. Gedurende de periode december, januari leggen lederschildpaden hier op de stranden hun eieren. Ook is er recentelijk een familie olifanten aan het park toegevoegd.

Swaziland:

Swaziland ligt ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique en is het kleinste land van de zuidelijke hemisfeer, een van de laatste resterende koninkrijken van het Afrikaanse continent. Ooit een Brits protectoraat, sinds 1968 onafhankelijk. Op de woestijn na zijn in Swaziland van west naar oost alle Afrikaanse landschapstypes vertegenwoordigd: het bergachtige en beboste Hoogveld met een gematigd klimaat, het subtropische en vruchtbare Middenveld met overvloedige regen in de zomer en het Laagveld, typische Afrikaanse bush met een overvloed aan wild en vogels, waar dankzij irrigatie met succes suikerriet verbouwd wordt.

Kruger National Park:

Het Kruger NP is het bekendste wildpark ter wereld. Het park beslaat dan ook een zeer uitgestrekt gebied. Het strekt zich 350 km uit van noord tot zuid en 60 km van oost naar west, bijna tweederde van de oppervlakte van Nederland. Het Kruger Park is terecht het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse nationale parken, en het domein van een indrukwekkend aantal dierensoorten: 147 zoogdieren - waaronder de "Big Five" (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) - 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 34 soorten amfibieen, 49 soorten vissen en 336 soorten bomen. San rotsschilderingen en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela kunnen ook bezichtigd worden.

Blyde River Canyon:

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 km. Het is de op twee na grootste kloof van de hele wereld! Al eeuwenlang baant de snelstromende Blyde River zich door een gebied dat op 700 m hoogte ligt en bestaat uit kleigrond en kwartsgesteente. Door erosie is er een indrukwekkend wirwar van kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan die samen de Blyde River Canyon vormen. Hieruit zijn een aantal heel bijzondere vormen ontstaan, zoals de Pinnacle. Dit is een gigantische stenen toren die zo uit de grond lijkt te komen. In de gelaagdheid van deze eigenaardige pilaar kun je zijn geschiedenis zien. Ooit lag zijn top onder zeeniveau.

 

 

Reisschema Swaziland & Kruger overland Tour

DAG 1 iSIMANGALISO (GREATER ST LUCIA) WETLAND PARKWETLAND PARK

We rijden omhoog langs de Kwa Zulu Natal kust naar het bekende Greater St Lucia Wetland Park. We maken een boottrip op de lagoon en zullen de nacht bij dit ongelofelijke moeras doorbrengen. Optionele Activiteiten: Traditioneel Zulu Dorp bezoek.
Maaltijden: Lunch, Avondeten


DAG 2 HLUHLUWE IMFOLOZI GAME RESERVE
SWAZILAND

Vandaag, op onze weg naar Swaziland, maken we een ochtend game drive in Hluhluwe/Umfolozi NP. We gaan Swaziland binnen, waar we wat meer van Zuid Afrika's culturele diversiteit ervaren. Optionele Activiteiten: Mountain Biking, Hiking, Paardrijden.

 

DAG 3 SWAZILAND - MLILWANE WILDLIFE SANCTUARY

Milwane Wildlife Sanctury is 4560 hectaren groot en is Swazilands oudste park. omdat hier geen grote roofdieren zitten maar het landschap erg mooi is kun je uit een aantal self-guided hikes in het park kiezen. 's avond, tijdens het eten, worden we geentertaind doormiddel van een traditionele Swazi dans


DAG 4/5 ZUID AFRIKA - KRUGER NATIONAL PARK

We keren terug naar Zuid Afrika en rijden naar Kruger NP voor twee onvergetelijke dagen game viewing. Kruger National Park is thuisbasis van Africa's Big 5, en vele andere mooie Afrikaanse dieren, zowel klein als groot. Optionele Activiteiten: Nachtrit en Dawn Game Walk.


DAG 6 WILDLIFE REHABILITATION CENTRE

Met onze gedachten vol met herinneringen van het bekendste nature conservation gebied ter wereld, verlaten we het park. Op de weg naar het kamp van vannacht, bezoeken we een Wildlife Rehabilitation Centrum.

DAG 7 JOHANNESBURG

Op de laatste dag nemen we de Panorama Route, waar we Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window bezoeken, voor we aankomen in Johannesburg. Hoewel de tour is geeindigd, is het gebruikelijk dat de groep deze laatste avond samen doorbrengt in een van Johannesburg's uitstekende restaurants. Optionele Activiteiten: Morning Shangaan Village bezoek en Uit Eten.


 

Google map: Kruger National Park Tour


View 7 days Swaziland & Kruger in a larger map

 

Prijs:

Camping: R4750,-
Activitypackage: R1020-

Starting-ending: Joburg - Durban of Durban - Joburg

 

De Swaziland & Kruger overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

 

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© stage-zuid-afrika.nl