STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: De South african explorer Tour

LANGUAGE: Dutch English

South african explorer (20 dagen)

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

South African Explorer overland tour, bezoek de mooiste plekken van Zuid-Afrika!

De South African Explorer overland tour geeft je een goed overzicht van het geweldige Zuid-Afrikaanse landschap. De tour begint met de wijnroute van Stellenbosch, Oudtshoorn met zijn grotten en natuurlijk struisvogels en een tocht lans de Garden Route met een bezoek aan Knysna en het zeer mooie Tsitsikamma National Park. De South African Explorer gaat van de Garden Route verder in de richting van het Addo Elephant Park om vervolgens via het bosrijke Hogsback, per paard, de hooglanden van het Drakensgebergte in Lesotho te verkennen. Na Lesotho en het Drakensgebergte zet de tour koers uit naar het volgende wildpark. Hluhluwe, Zuid-Afrika’s oudste wildpark net boven Durban, staat bekend om zijn vele witte en zwarte neushoorns en prachtige landschap. In het waterlandschap van St Lucia kun je krokodillen en nijlpaarden in het wild bezichtigen. Na twee hele dagen safari in het Kruger National Park rij je via de befaamde Panorama route naar Johannesburg waar deze tour eindigd. Kortom; een zeer diverse tour waarbij je alle highlights van Zuid-Afrika kan afstrepen.

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de South african explorer Overland Tour:

Landen: Zuid-Afrika - Swaziland - Lesotho

Plaatsen: Cape Town - Stellenbosch Wine Route - Oudtshoorn - Cango Caves - Knysna - Tsitsikamma National Park - Addo Elephant National Park - Swazi Village - Kruger National Park - Wildlife Rehabilitation Centre - Bourke's Luck Potholes - God's Window - Blyde River Canyon - Johannesburg

 

Tour Details:

Lengte: 20 dagen - 19 nachten
Start in: Kaapstad
Eindigt in: Johannesburg
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Knysna:

Knysna wordt ook wel de kunst hoofdstad van de Garden regio genoemd vanwege de vele kunstgalerijen. Je vindt hier een overvloed aan winkels en restaurants. In The Waterfront vind je winkels, galerijen en restaurants. Je kunt een lagune of zonsondergang boottocht boeken. In Knysna is het altijd erg druk, behalve op zondag. In de lagune worden oesters gekweekt. Mocht je niet van oesters houden, er is ook nog een restaurant genaamd "De Oude Fabriek" die gespecialiseerd is in gerechten met springbok, kudu, wildebeest, krokodil en struisvogel.

Tsitsikamma National Park:

Tsitsikamma betekent in Khoi-San "plaats van veel water". Hier is altijd een stormachtige zee. De Indische Oceaan beukt tegen de rotsachtige kusten en kun je veel wandelen. Hoogtepunt van Tsitsikamma is the Storms River Mouth: een grote riviermond waarover een lange, wiebelende touwbrug hangt met houten planken. Je kunt over de hangbrug, de Storms River Bridge, lopen. Tsitsikamma National Park is beroemd vanwege de Otter Trail maar daarnaast kun je zowel langs de kust als door het bos wandelen.


Addo Elephant National Park:

Het park is in 1931 gesticht om een veilige haven te bieden voor de overgebleven elf olifanten in de omgeving. Het park huisvest vandaag de dag meer dan 450 olifanten, 400 buffels, meer dan 48 bedreigde neushoorns en een verscheidenheid aan bokken, leeuwen en hyena's zijn ook onlangs weer gevestigd in het gebied. Het park is ook waarschijnlijk de enige in de wereld met de zogenaamde "Big 7" in hun natuurlijke habitat (olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard, walvis en witte haai).

 

iSimangaliso Wetland Park:

iSimangaliso Wetland Park is sinds november 2007 de officiele naam maar het is beter gekend als Greater Sint Lucia Wetlands. Een ongelofelijke diversiteit aan ecosystemen omringen het 40 km lange Lake St. Lucia, van mangrovemoerassen tot gras- en bushveld. Dit is het meest zuidelijke koraalrif ter wereld en is werkelijk adembenemend mooi. Gedurende de periode december, januari leggen lederschildpaden hier op de stranden hun eieren. Ook is er recentelijk een familie olifanten aan het park toegevoegd.

Swaziland:

Swaziland ligt ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique en is het kleinste land van de zuidelijke hemisfeer, een van de laatste resterende koninkrijken van het Afrikaanse continent. Ooit een Brits protectoraat, sinds 1968 onafhankelijk. Op de woestijn na zijn in Swaziland van west naar oost alle Afrikaanse landschapstypes vertegenwoordigd: het bergachtige en beboste Hoogveld met een gematigd klimaat, het subtropische en vruchtbare Middenveld met overvloedige regen in de zomer en het Laagveld, typische Afrikaanse bush met een overvloed aan wild en vogels, waar dankzij irrigatie met succes suikerriet verbouwd wordt.

Kruger National Park:

Het Kruger NP is het bekendste wildpark ter wereld. Het park beslaat dan ook een zeer uitgestrekt gebied. Het strekt zich 350 km uit van noord tot zuid en 60 km van oost naar west, bijna tweederde van de oppervlakte van Nederland. Het Kruger Park is terecht het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse nationale parken, en het domein van een indrukwekkend aantal dierensoorten: 147 zoogdieren - waaronder de "Big Five" (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) - 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 34 soorten amfibieen, 49 soorten vissen en 336 soorten bomen. San rotsschilderingen en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela kunnen ook bezichtigd worden.

Blyde River Canyon:

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 km. Het is de op twee na grootste kloof van de hele wereld! Al eeuwenlang baant de snelstromende Blyde River zich door een gebied dat op 700 m hoogte ligt en bestaat uit kleigrond en kwartsgesteente. Door erosie is er een indrukwekkend wirwar van kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan die samen de Blyde River Canyon vormen. Hieruit zijn een aantal heel bijzondere vormen ontstaan, zoals de Pinnacle. Dit is een gigantische stenen toren die zo uit de grond lijkt te komen. In de gelaagdheid van deze eigenaardige pilaar kun je zijn geschiedenis zien. Ooit lag zijn top onder zeeniveau.

 

reisschema: South African Explorer tour

DAG 1 STELLENBOSCH WIJN ROUTE

Na een korte briefing verlaten we Kaapstad, en leggen we een korte afstand af naar Stellenbosch. Onderweg stoppen we bij een wijn boerderij om wat regionale wijn te proeven. We bezoeken ook het Cheetah Breeding project om deze prachtige dieren te bewonderen. We zetten onze reis voort naar Swellendam, waar we zullen overnachten. We Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 2 OUDTSHOORN

We rijden landinwaarts naar de Cango Grotten, waar we een begeleide tour maken. Aangezien we toch in de de buurt zijn, hebben we de mogelijkheid om een struisvogel boerderij te bezoeken voor een korte tour. Optionele Activiteiten: Struisvogel Boerderij bezoek en Struisvogel Rijden.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 3 KNYSNA

We keren terug naar de kust via wat mooie landwegen, en kamperen bij het schilderachtige badplaatsje Knysna. Optionele Activiteiten: Kanoen, Hiking en Lagoon cruise.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 4/5 BLOUKRANS TSITSIKAMMA NATIONAL PARK

Het is een korte rit naar de Storms River en Bloukrans Bridge. We zullen wat tijd besteden aan het verkennen van dit kustgebied en Tsitsikamma NP. De hikings hier behoren tot de besten van Zuid Afrika. Optionele Activiteiten: Bungee jumping (hoogste ter wereld), Treetop Canopy Tours, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 6 ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK

De reis zet zich voort naar de Eastern Cape, waar we Addo Elephant NP binnengaan en worden omringd door deze fantastische wezens. Game driving in het NP zal ons de mogelijkheid geven wat prachtige foto's te maken.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 7/8 Hogsback

Na een laatste game drive in Addo, verlaten we het NP en rijden we via Port Elizabeth naar Hogsback. De laatste dag zullen de gidsen je begeleiden bij een ontspannende hike in het omringende bos. Optionele Activiteiten: Paardrijden, mountain biking
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 9/10 LESOTHO

Vandaag verlaten we Zuid Afrika en gaan we Lesotho binnen. De volgende dag staan we vroeg op, en degenen die de Pony Trekking gaan doen zullen de heuvels van Lesotho oprijden, vergezeld door lokale gidsen. Als je achterblijft kun je het lokale dorp of de markt bezoeken. Optionele Activiteiten: Pony Trekking Excursie, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 11/12 ZUID AFRIKA - DRAKENSBERG

We keren terug naar Zuid Afrika, waar we naar het Royal Natal NP rijden. We brengen de komende twee dagen door met het verkennen van bergpaden en het genieten van de schoonheid van de Drakensberg. Optionele Activiteiten: Paardrijden, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 13 KWA-ZULU NATAL COAST - DURBAN

Onze reis brengt ons langs wat prachtige vergezichten op onze weg naar de Kwa Zulu Natal kust. Laat in de middag gaan we Durban binnen. Deze avond is het mogelijk om uit eten te gaan in een van de uitstekende Indiaanse restaurants. Optionele Activiteiten: Uit eten en Uitgaan in de stad.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

 

DAG 14 iSIMANGALISO (GREATER ST LUCIA) WETLAND PARKWETLAND PARK

We rijden omhoog langs de Kwa Zulu Natal kust naar het bekende Greater St Lucia Wetland Park. We nemen een boottrip op de lagune en zullen de nacht doorbrengen bij dit schitterende moeras. Optionele Activiteiten: Traditioneel Zulu Village bezoek.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 15/16 HLUHLUWE IMFOLOZI RESERVE - SWAZILAND MLILWANE WILDLIFE SANCTUARY

Vandaag op onze weg naar Swaziland maken we een 4-5 uur durende gamedrive door het Hluhluwe/Umfolozi NP. We gaan Swaziland binnen, waar we wat meer van de Zuid-Afrikaanse culturele diversiteit zullen ervaren. Optionele Activiteiten: Mountain Biking, Hiking, Paardrijden.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 17/18 ZUID AFRIKA - KRUGER NATIONAL PARK

We gaan terug naar Zuid Afrika en rijden naar het Kruger NP voor twee onvergetelijke dagen van game viewing. Kruger National Park is thuisbasis van Africa's Big 5, net als een groot aantal andere mooie Afrikaanse dieren, zowel klein als groot. Optionele Activiteiten: Night Drive en Dawn Game Walk.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 19 WILDLIFE REHABILITATION CENTRE

Met onze gedachten vol met herinneringen van het meest bekende natuurbewaringspark in de wereld, verlaten we het park. Op de weg naar het kamp van vanavond, bezoeken we een Wildlife Rehabilitation Centre.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 20 PANORAMA ROUTE - JOHANNESBURG

Op de laatste dag nemen we de Panorama Route om Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window te bezoeken voordat we aankomen in Johannesburg. Hoewel de tour is geeindigd is het gebruikelijk dat de groep de laatste avond samen doorbrengt in een van Johannesburg's uitstekende restaurants. Optionele Activiteiten: Morning Shangaan Village bezoek en Uit Eten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

 

 

 

Google map: South African Explorer tour


View south african explorer in a larger map

 

 

 

Prijs, South African Explorer overland tour

20 DAGEN: SOUTH AFRICAN EXPLORER
Camping: R11950,-
Activitypackage: R1320-

Starting-ending: Joburg - Cape Town of Cape Town - Joburg

 

Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De South African Explorer overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl