STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuideijk Afrika: Namibie Desert Explorer overland tour

LANGUAGE: Dutch English

Namibie desert explorer overland tour (7 dagen)

>> Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika >>

 

Namibie Desert Explorer overland tour, bezoek de highlights van Namibie!

Tijdens de Desert Explorer overland verken je de mooiste delen van het Namibische woestijnlandschap. Na een bezoek aan de Cederberg regio en de Orange River beloont de tour je met diverse hoogtepunten in Namibie, zoals de Fish River Canyon, Sossusvlei (omringt door rode duinen), het Naukluft NP en Swakopmund. Laat je overweldigen door het wonderbaarlijke landschap in de oudste woestijn ter wereld!

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de desert explorerOverland Tour:

Landen: Zuid-Afrika - Namibie

Plaatsen: Cederberg - Orange/Gariep River - Fish River Canyon - Namib Naukluft NP - Sossusvlei - Swakopmund

 

Tour Details:

Lengte: 7 dagen - 6 nachten
Start in: Kaapstad
Eindigt in: Swakopmund
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Cederberg:
Het ruige Cederberg landschap verast met indrukwekkende, door erosie gevormde rotspartijen, open vlaktes en diepe ravijnen. Deze regio is droog, roodoranje gekleurd, met hier en daar stromende riviertjes met watervalletjes, groene oevers en fruitteelt. Cederberg is tevens het eeuwenoude jachtgebied van de San People (Bushman). In het reservaat zijn circa 130 plaatsen te vinden met rotstekeningen van de San, sommige meer dan 10.000 jaar oud.

 

Orange River:
De Orange River ontstaat in Drakensberg (Lesotho) en eindigt na maar liefs 2200km in de Atlantische Oceaan. Hiermee is het de langste rivier in Zuid-Afrika die een deel van de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibie. Een groot gedeelte van de Orange River loopt door het Richterveld National Park. Het gebied Richterveld is een semi-woestijn staat bekend om zijn gevarieerde en bijzondere flora en fauna. Rivier rafting is de meest populaire en avontuurlijkste methode om de Orange rivier en het Richterveld National Park te ontdekken. Let eens op de Kokerbomen die, groeiend op de droge berghellingen, op dansende mensjes lijken.

 

Fish River Canyon:
Met een diepte van 550meter en een lengte van 160km is de Fish River Canyon de grootste canyon van het Afrikaanse continent. Na de Grand Canyon in Amerika behoort het zelf tot de grootste canyons ter wereld. Ook de droge roodbruine omgeving lijkt op die van de Grand Canyon in Amerika, maar dan zonder massatoerisme en neonverlichting. Er is een mooi rest camp nabij een van de mooiste uitkijkpunten over het gebied.

 

Sossusvlei en Namib-Naukluft National Park:
De beroemdste en meest gefotografeerde zandduinen ter wereld! Beklim ze bij zonsopkomst en laat je betoveren door de magische rode gloed van het zand en het scherpe lijnenspel van de schaduwpartijen op de duinruggen. Sossusvlei is een wit reflecterende kleivlakte die omringd wordt door de roodgekleurde zandruggen. Diepe scheuren in de toplaag van deze kleivlakte geven al iets, van de vaak extreme hitte in dit gebied, prijs. Beproef je conditie bij het beklimmen van Dune 45 en rol er met zand in je broek weer vanaf!

 

Swakopmund:

Namibie's een na grootste stad, bekend om zijn Duitse architectuur, bier, apfelstrudel en extreme sporten en activiteiten. Deze kustplaats is de ideale rust en recreatieplaats na een stoffige trip door het Naukluft National Park. Hier kun je als optionele activiteit: quadbiken, Sandboarden, Sky-diven, vissen en nog veel meer!

 

reisschema: desert explorer adventure tour

Dag 1 Zuid-Afrika - Cederberg Regio

Na een korte stop om de Tafelberg te bezichtigen start de rit in noordelijke richting naar Cederberg. 's Middags vindt er een wandeling plaats met een gids naar de Bushman paintings in het gebied.

 

Dag 2 Namaqualand - Orange River

Deze dag gaat de reis verder naar de Gariep/Orange River. Hier word de nacht onder de sterrenhemel doorgebracht bij een kampvuur om elkaar beter te leren kennen.

 

Dag 3 Namibie - Orange/Gariep River - Fish River Canyon

Er kan gekozen worden om in de ochtend aan de oever van de rivier te blijven of een halve dag te kanoen op de rivier. Na de lunch gaat de reis verder naar Fish River Canyon. De halve dag kanoen is optioneel.

 

Dag 4 Namib-Naukluft National Park

Vanaf de Fish River Canyon gaat de reis verder naar het verre achterland. Na aankomst is er een korte hike bij de Sesriem Canyon.

 

Dag 5 Sossusvlei Duinen - Namib-Naukluft National Park

Nog voordat het licht is vindt er een hike plaats op Dune 45 om daar te genieten van de zonsopkomst. Na het ontbijt vertelt een lokale expert over de ecosystemen in de woestijn.

 

Dag 6/7 Swakopmund

Op deze dag wordt de Steenbokskeerkring gepasseerd op weg naar de Atlantische kust van Namibie. Aangekomen in Swakopmund worden de verschillende mogelijkheden uitgelegd. Dag 7 is vrij besteedbaar. Er zijn mogelijkheden om veel verschillende avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Optionele activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolpin Cruise, panorama vluchten, vissen, dineren bij een lokaal restaurant etc.

 

Google maps: Desert Explorer


View Desert Explorer in a larger map

 

Desert Explorer Opties en Prijzen

Camping: R4950,-
Starting-ending: Swakopmund - Cape Town
Activitypackage: R560-

 

Camping: R5950,-
Starting-ending: Cape Town - Swakopmund
Activitypackage: R560-


Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De Desert Explorer overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

 

 

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl