STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: Lesotho Swaziland & Kruger Tour

LANGUAGE: Dutch English

Lesotho Swaziland & Kruger Overland Tour
(14 dagen)

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

Kruger, Swaziland & Lesotho overland tour, ervaar het wildlife en de cultuur van Afrika!

Tijdens deze Lesotho Swaziland & kruger Overland tour bezoek enkele van de bekenste wildparken van het land. In Swaziland bezoek je het Mliwani Nature Reserve voor wandelsafari’s en de nodige Swazi cultuur aan tafel. In het St Lucia Wetland Park, net boven Durban, bezoek je de krokodillen en nijlpaarden die hier veel voorkomen. Tijdens deze tour kun je het Krugerpark vergelijken met het (volgens vele mooiere) HluHluwe National Park. In het Drakensgebergte in Lesotho word je door locale gidsen, per paard, door het indrukwekkende berglandschap geleid.

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de Lesotho Swaziland & Kruger Overland Tour

South Africa: Hike in Hogsback Forest - Lesotho - Guided walk to Bushman paintings in Royal Natal NP - Game drive Hluhluwe / Umfolozi NP - St Lucia lagoon cruise - Swaziland: Traditional Swazi dancing - South Africa: Kruger NP - Bourkes Luck Potholes - Gods Window - Blyde River Canyon - Wildlife Rehab Centre

 

Tour Details:

Lengte: 14 dagen - 13 nachten
Start in: Port Elisabeth
Eindigt in: Johannesburg
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Swaziland:

Swaziland ligt ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique en is het kleinste land van de zuidelijke hemisfeer, een van de laatste resterende koninkrijken van het Afrikaanse continent. Ooit een Brits protectoraat, sinds 1968 onafhankelijk. Op de woestijn na zijn in Swaziland van west naar oost alle Afrikaanse landschapstypes vertegenwoordigd: het bergachtige en beboste Hoogveld met een gematigd klimaat, het subtropische en vruchtbare Middenveld met overvloedige regen in de zomer en het Laagveld, typische Afrikaanse bush met een overvloed aan wild en vogels, waar dankzij irrigatie met succes suikerriet verbouwd wordt.

Drakensberg:

De hoge pieken van de Drakensberg-keten liggen als een ruige sikkel op het oostelijk deel van de Zuid-Afrikaanse landkaart. De Drakensberg-keten vormt de scheiding tussen Lesotho en de hooglanden van KwaZulu-Natal. Voor de Boeren die naar het noorden trokken om zich te ontworstelen aan de Britse heerschappij rond de Kaap, leken de gekartelde pieken van de bergen precies op een drakenrug. Zij gaven de bergketen dus de naam "Drakensberg".

Kruger National Park:

Het Kruger NP is het bekendste wildpark ter wereld. Het park beslaat dan ook een zeer uitgestrekt gebied. Het strekt zich 350 km uit van noord tot zuid en 60 km van oost naar west, bijna tweederde van de oppervlakte van Nederland. Het Kruger Park is terecht het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse nationale parken, en het domein van een indrukwekkend aantal dierensoorten: 147 zoogdieren - waaronder de "Big Five" (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) - 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 34 soorten amfibieen, 49 soorten vissen en 336 soorten bomen. San rotsschilderingen en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela kunnen ook bezichtigd worden.

Blyde River Canyon:

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 km. Het is de op twee na grootste kloof van de hele wereld! Al eeuwenlang baant de snelstromende Blyde River zich door een gebied dat op 700 m hoogte ligt en bestaat uit kleigrond en kwartsgesteente. Door erosie is er een indrukwekkend wirwar van kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan die samen de Blyde River Canyon vormen. Hieruit zijn een aantal heel bijzondere vormen ontstaan, zoals de Pinnacle. Dit is een gigantische stenen toren die zo uit de grond lijkt te komen. In de gelaagdheid van deze eigenaardige pilaar kun je zijn geschiedenis zien. Ooit lag zijn top onder zeeniveau.

Lesotho:

Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 m ligt. Het laagste punt ligt op 1400 m en 80% van het land ligt boven de 1800 m. Het klimaat van Lesotho is gematigd en Lesotho heeft droge winters en warme, natte zomers. Het relief is meestal hoogland met plateaus en bergen met als hoogste punt de Thabana Ntlenyana op 3482 m hoogte. Lesotho kent 909 km landgrenzen, volledig als enclave binnen Zuid-Afrika.

 

 

reisschema: Lesotho Swaziland & Kruger Overland Tour

DAG 1/2 PORT ELIZABETH - Hogsback

Vanuit Port Elizabeth vertrekken we in de richting van Hogsback. Hier verkennen we het mooie groene landschap met zijn vele watervalletjes

DAG 3/4 LESOTHO, MALALEALEA

Na een lange, maar mooie rit steken we de grens van Lesotho over. De populaire pony trekking excursie vereist vroeg opstaan voor degenen die eraan deelnemen. Oorspronkelijke bewoners van Lesotho zullen je begeleiden over de afgelegen sporen en het uitzicht is spectaculair. Voor degenen die liever bij de lodge blijven zijn er meer ontspannen activiteiten te doen, zoals een bezoek aan de dorpsschool of handwerk markt. Optionele Activiteiten: Pony Trekking Excursie, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 5/6 DRAKENSBERG

We reizen veder landinwaarts naar het Royal Natal NP, deel van de enorme Drakensberg klif. Je kunt kiezen tussen de vele activiteiten waaronder paardrijden of een korte begeleide hike om Bushmen rockart te bekijken. Optionele Activiteiten: Paardrijden, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

Dag 7 DURBAN

Vandaag rijden we bijna alleen maar Down Hill naar de kuststad Durban. In Durban gaan we uit eten (optioneel) en overnachten we in een Hostel dicht bij het centrum.

DAG 8 THE iSIMANGALISO (GREATER ST LUCIA) WETLAND PARK & DURBAN

We verlaten durban en volgen de kust van de warme Indische Oceaan naar het Isimangoliso (st Lucia) Wetland Park. Bij aankomst springen we gelijk op een boot voor een middag sunset cruise op de lagoon die vol met krokodillen en nijlpaarden zit.

Dag 9 Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve

Vandaag gaan we naar het Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve voor een begeleide game drive. Het Park is het enige National Park van Kwazulu Natal waar de gehele Big 5 te vinden is. Daarnaast bezit het Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve de grootste Witte Neushoorn Populatie van de weredl.

DAG 10 SWAZILAND, MLILWANE WILDLIFE SANCTUARY

Vandaag steken we de grens over naar Swaziland. We brengen de komende twee nachten door in het Mlilwane Nature Reserve waar we het gebied te voet gaan verkennen. We ervaren ook de prachtige Swazi cultuur als we traditionele dansen bekijken. Optionele Activiteiten: Mountain Biking, Hiking, Paardrijden en Game Viewing.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 11/12 KRUGER NATIONAL PARK

We staan vroeg op en bezoeken een wildlife rehabilitation centrum voor een leerzame ervaring en gaan dan het wereldberoemde Kruger NP binnen. De komende twee dagen worden besteed aan het verkennen van het zuidelijke deel van Kruger, en we hebben een goede kans op het zien van Afrika's Big 5. Een optionele nachtrit met een van Zuid Afrika's National Park Rangers is een uitstekende manier om wat van de nachtdieren te zien. Optionele Activiteiten: SANP Night Drive.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 13 Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

We verlaten 's wereld meest bekende Game Reserve en gaan kijken bij verschillende geredde dieren in een Rehabilitatie centrum. Wanneer de dieren sterk genoeg zijn worden ze weer in het wild uitgezet.

DAG 14 ZUID AFRIKA, PANORAMA ROUTE

We eindigen deze tour met een mooie rit door Mpumalanga en langs de adembenemende uitzichten van het Lowveld. Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Luck Potholes zullen wat van de hoogtepunten van vandaag zijn.

 

 

Google map: Lesotho Swaziland & Kruger Tour


kruger, swaziland en lesotho weergeven op een grotere kaart

 

 

 

Prijs, Lesotho Swaziland & Kruger Overland Tour

Camping: R9450,-
Activitypackage: R1070-

Starting-ending: Joburg - PE of PE - Joburg

 

Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

Lesotho Swaziland & Kruger Overland Tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl