STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: Kruger Park overland tour

LANGUAGE: Dutch English

kruger park overland tour (4 dagen)

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

Kruger National Park Safari & de Panorama Route

Tijdens de Kruger National Park overland tour leg je een bijzondere route af in het noordoosten van Zuid-Afrika. Je vertrekt vanuit Johannesburg naar het schitterende Kruger NP, waar je natuurlijk een grote kans hebt om de Big Five te spotten. Niet alleen overdag, maar ook gedurende de nacht kun je op safari door het park. De tour wordt afgesloten met de Panorama Route, die langs de allermooiste stukjes van dit deel van het land leidt. Zo wordt er een bezoek gebracht aan de Blyde River Canyon, kijk je vanuit God's Window uit over het prachtige landschap, bezoek je diverse hoge watervallen en natuurlijk de Bourke’s Luck Potholes. Kortom: een geweldige ervaring van flora, fauna, cultuur en avontuur!

 

 

  • Algemeen
  • Reis schema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de kruger Park Overland Tour:

South Africa: Johannesburg - Blyde River Canyon - God's Window - Bourke's Luck Potholes - Kwa Madwale Reserve - Kruger National Park -

 

Tour Details:

Lengte: 4 dagen - 3 nachten
Start in: Johannesburg
Eindigt in: Johannesburg
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Kruger National Park:

Het Kruger NP is het bekendste wildpark ter wereld. Het park beslaat dan ook een zeer uitgestrekt gebied. Het strekt zich 350 km uit van noord tot zuid en 60 km van oost naar west, bijna tweederde van de oppervlakte van Nederland. Het Kruger Park is terecht het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse nationale parken, en het domein van een indrukwekkend aantal dierensoorten: 147 zoogdieren - waaronder de "Big Five" (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) - 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 34 soorten amfibieen, 49 soorten vissen en 336 soorten bomen.

Blyde River Canyon:

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 km. Het is de op twee na grootste kloof van de hele wereld! Al eeuwenlang baant de snelstromende Blyde River zich door een gebied dat op 700 m hoogte ligt en bestaat uit kleigrond en kwartsgesteente. Door erosie is er een indrukwekkend wirwar van kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan die samen de Blyde River Canyon vormen.

Bourke's Luck Potholes:

Deze bezienswaardigheid langs de Mpumalanga Panoramaroute is vernoemd naar de goudgraver Tom Bourke, die deze locatie claimde. Later is in de buurt van de potholes inderdaad goud gevonden, zoals hij voorspelde. Bourke's Luck Potholes liggen op het punt waar de rivieren Blyde en Treur samenkomen. De tot wel 6 meter diepe cilindervormige kolkgaten zijn in duizenden jaren door het met zand en stenen beladen water in de rotsen geslepen.

 

 

Reisschema: kruger national park tour

DAG 1 KWA MADWALA RESERVE

Vanuit Johannesburg rijden we richting het Kwa Madwala Private Game Reserve. Nog voordat we op onze avond game drive gaan (otioneel bij de budget tour) zetten we ons kamp op. Na de game drive genieten we van het diner met lokale dansers.

DAG 2 KRUGER NATIONAL PARK

vandaag rijden we naar het wereldberoemde Kruger NP. De volgende twee dagen worden besteed aan het verkennen van het zuidelijke deel van dit uitgestrekte reservaat. Vandaag gaan we o.a. op een middag safari in onze eigen overland truck. Omdat we hierin wat hoger zitten dan de gemiddelde auto

is de kans groter dat we Afrika's beroemde "Big Five" te zien krijgen. Optionele Activiteiten: Night game drives en ochtendwandelingen met een ranger.

DAG 3 KRUGER NATIONAL PARK

Vandaag gaan onze game drives in een 4x4 safari jeep verder, en een vroege start beloont ons meestal met wat fantastische bezichtigingen. We kijken uit naar verschillende vogels en wat van de meer ongrijpbare dieren. Een optionele nachtrit met een van de Zuid Afrikaanse National Park rangers is een uitstekende manier om wat van de nachtdieren te zien.

DAG 4 PANORAMA ROUTE - JOHANNESBURG - EINDE TOUR

We rijden via de bekende Panorama Route terug naar Johannesburg. Hier worden we verwend met spectaculaire vergezichten over het bijzondere landschap. Blyde River Canyon, de derde grootste canyon in de wereld, biedt adembenemende uitzichtpunten, waaronder God's Window en The Three Rondavels. The Bourke's Luck Potholes zijn het fascinerende resultaat van erosie, veroorzaakt door de rivier. De tour eindigt bij aankomst in Johannesburg. Optionele Activiteiten: Uit Eten.

 

 

Google map: Kruger National Park Tour


4 days Kruger National Park weergeven op een grotere kaart

 

 

 

Prijs, Kurger park safari

Camping: R4250,-
Activitypackage: R820,-

Starting-ending : Joburg

 

Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De Kruger Park overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl