STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: De Garden Route Overland Tour

LANGUAGE: Dutch English

Garden Route overland tour (7 dagen)

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

Garden Route overland tour, bezoek de mooiste plekken langs de zuidkust van Zuid-Afrika!

De Garden Route overland tour neemt je mee langs de bekenste route van Zuid-Afrika. Na een bezoek aan het wijnlandschap van Stellenbosch, ga je naar een cheetah breeding project, waar je oog in oog komt te staan met het snelste dier op land. In Oudtshoorn bezoek je de Cango grotten, waar je kan kiezen uit een gewone of een adventure (klimmen en kruipen) tour. Ook moet je hier natuurlijk de unieke kans om op een struisvogel te rijden zeker niet aan je voorbij laten gaan! Na Oudtshoorn wordt de enorm mooie kustlijn van het Tsitsikamma National Park bezocht. Hier kun je een wandelroute naar een waterval volgen, die van een hoge klif zo de zee instroomd! Deze overland tour eindigd met een bezoek aan het Addo Elephant Park bekend om zijn, je raad het al, indrukwekkende olifanten.

 

 

  • Algemeen
  • Reis schema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de Garden route Overland Tour:

Landen: Zuid-Afrika

Plaatsen: Cape Town - Stellenbosch Wine Route - Oudtshoorn - Cango Caves - Knysna - Tsitsikamma National Park - Addo Elephant National Park - Port Elizabeth

 

Tour Details:

Lengte: 7 dagen - 6 nachten
Start in: Kaapstad
Eindigt in: Port Elizabeth
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Knysna:

De belangrijkste maar ook meest toeristische plaats van de Garden Route is Knysna. Het wordt ook wel de kunst hoofdstad van de regio genoemd vanwege de vele kunstgalerijen. Je vindt hier een overvloed aan winkels en restaurants. In The Waterfront vind je winkels, galerijen en restaurants. Je kunt een lagune of zonsondergang boottocht boeken. In Knysna is het altijd erg druk, behalve op zondag. In de lagune worden oesters gekweekt. Mocht je niet van oesters houden, er is ook nog een restaurant genaamd "De Oude Fabriek" die gespecialiseerd is in gerechten met springbok, kudu, wildebeest, krokodil en struisvogel.

 

Bloukrans Bungee Jump & Tsitsikamma National Park:

Tsitsikamma betekent in Khoi-San "plaats van veel water". Hier is altijd een stormachtige zee. De Indische Oceaan beukt tegen de rotsachtige kusten en kun je veel wandelen. Hoogtepunt van Tsitsikamma is the Storms River Mouth: een grote riviermond waarover een lange, wiebelende touwbrug hangt met houten planken. Je kunt over de hangbrug, de Storms River Bridge, lopen. Tsitsikamma National Park is beroemd vanwege de Otter Trail maar daarnaast kun je zowel langs de kust als door het bos wandelen. De echte adrenaline Junkies hebben de kans om 's werelds hoogste (216 meter) bungee jump te ervaren bij de Bloukrans brug (optionele activiteit).


Addo Elephant National Park:

Het park is in 1931 gesticht om een veilige haven te bieden voor de overgebleven elf olifanten in de omgeving. Het park huisvest vandaag de dag meer dan 450 olifanten, 400 buffels, meer dan 48 bedreigde neushoorns en een verscheidenheid aan bokken, leeuwen en hyena's zijn ook onlangs weer gevestigd in het gebied. Het park is ook waarschijnlijk de enige in de wereld met de zogenaamde "Big 7" in hun natuurlijke habitat (olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard, walvis en witte haai).

 

Day by Day: The Garden Route

DAG 1 STELLENBOSCH WIJN ROUTE

Na een korte briefing verlaten we Kaapstad, en reizen we een korte afstand naar Stellenbosch. Onderweg stoppen we bij een wijnboerderij om wat regionale wijn te proeven. We bezoeken ook het Cheetah Breeding project om deze prachtige dieren te bewonderen. We zetten onze reis voort naar Swellendam, waar we zullen overnachten. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 2 OUDTSHOORN

We rijden landinwaarts naar de Cango Grotten, waar we een begeleide tour maken. Aangezien we toch in de de buurt zijn, hebben we de mogelijkheid om een struisvogel boerderij te bezoeken voor een korte tour. Optionele Activiteiten: Struisvogel Boerderij bezoek en Struisvogel Rijden.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 3 KNYSNA

We keren terug naar de kust via wat mooie landwegen, en kamperen bij het schilderachtige badplaatsje Knysna. Optionele Activiteiten: Kanoen, Hiking, Lagoon Cruise.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 4/5 BLOUKRANS TSITSIKAMMA NATIONAL PARK

Het is een korte rit naar de Storms River en Bloukrans Bridge. We zullen wat tijd besteden aan het verkennen van dit kustgebied en Tsitsikamma NP. De hikings hier behoren tot de besten van Zuid Afrika. Optionele Activiteiten: Bungee jumping (hoogste ter wereld), Treetop Canopy Tours, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 6 ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK

De reis zet zich voort naar de Eastern Cape, waar we Addo Elephant NP binnengaan, en worden omringd door deze fantastische wezens. Game driving in het NP zal ons de mogelijkheid geven wat prachtige foto's te maken. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 7 PORT ELIZABETH

Na een laatste game drive in Addo, verlaten we het NP en rijden we naar Port Elizabeth airport, waar deze tour eindigt.
Maaltijden: Ontbijt

 

 

Google map: Kruger National Park Tour


View 7 days Garden Route in a larger map

 

 

Prijs, garden route Tour

Camping: R4950,-
Activitypackage: R250-

Starting-ending: Cape Town - PE of PE - Cape Town

 

De Garden Route overland tour is beschikbaar als een camping tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een comfortabel campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

 

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl