STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: De Garden Route Overland Tour

LANGUAGE: Dutch English

Garden Route en Lesotho (13 dagen)

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

Garden Route & Lesotho overland tour, bezoek de mooiste plekken langs de zuidkust van Zuid-Afrika en Lesotho!

De Garden Route is misschien wel de bekenste route van Zuid-Afrika en dat is natuurlijk niet voor niets! Na een bezoek aan het wijnlandschap van Stellenbosch, ga je naar een Cheetah Breeding project waar je oog in oog komt te staan met het snelste dier op land. In Oudtshoorn bezoek je de Cango grotten, waar je kan kiezen uit een gewone of een adventure (klimmen en kruipen) tour. Ook moet je hier natuurlijk de unieke kans om op een struisvogel te rijden zeker niet aan je voorbij laten gaan! Na Oudtshoorn bezoek je Knysna en wordt de enorm mooie kustlijn van het Tsitsikamma National Park bezocht. Hier kun je de hoogste bungee jump ter wereld doen (of bezichtigen). Boven de Garden Route ligt het Addo Elephant Park waar je geweldige foto’s kan schieten van wilde dieren in het prachtige Afrikaanse landschap! De ponytrek, met lokale gidsen, door Lesotho en het indrukwekkende Drakensgebergte is misschien wel het hoogtepunt van deze zeer diverse trip.

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de Garden route Overland Tour:

South Africa: Cape Town - Stellenbosch Wine Route - Cango Caves - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma National Park - Addo Elephant National Park - Hole in the Wall Hike - Coffee Bay - Lesotho: Pony trekking - South Africa: Drakensberg - Royal Natal National Park - Durban

 

Tour Details:

Lengte: 13 dagen - 12 nachten
Start in: Kaapstad
Eindigt in: Durban
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Knysna:

De belangrijkste maar ook meest toeristische plaats van de Garden Route is Knysna. Het wordt ook wel de kunst hoofdstad van de regio genoemd vanwege de vele kunstgalerijen. Je vindt hier een overvloed aan winkels en restaurants. In The Waterfront vind je winkels, galerijen en restaurants. Je kunt een lagune of zonsondergang boottocht boeken. In Knysna is het altijd erg druk, behalve op zondag. In de lagune worden oesters gekweekt. Mocht je niet van oesters houden, er is ook nog een restaurant genaamd "De Oude Fabriek" die gespecialiseerd is in gerechten met springbok, kudu, wildebeest, krokodil en struisvogel.

 

Bloukrans Bungee Jump & Tsitsikamma National Park:

Tsitsikamma betekent in Khoi-San "plaats van veel water". Hier is altijd een stormachtige zee. De Indische Oceaan beukt tegen de rotsachtige kusten en kun je veel wandelen. Hoogtepunt van Tsitsikamma is the Storms River Mouth: een grote riviermond waarover een lange, wiebelende touwbrug hangt met houten planken. Je kunt over de hangbrug, de Storms River Bridge, lopen. Tsitsikamma National Park is beroemd vanwege de Otter Trail maar daarnaast kun je zowel langs de kust als door het bos wandelen. De echte adrenaline Junkies hebben de kans om 's werelds hoogste (216 meter) bungee jump te ervaren bij de Bloukrans brug (optionele activiteit).


Addo Elephant National Park:

Het park is in 1931 gesticht om een veilige haven te bieden voor de overgebleven elf olifanten in de omgeving. Het park huisvest vandaag de dag meer dan 450 olifanten, 400 buffels, meer dan 48 bedreigde neushoorns en een verscheidenheid aan bokken, leeuwen en hyena's zijn ook onlangs weer gevestigd in het gebied. Het park is ook waarschijnlijk de enige in de wereld met de zogenaamde "Big 7" in hun natuurlijke habitat (olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard, walvis en witte haai).

 

Drakensberg park

De Drakensbergen is een keten van bergen in Zuid-Afrika, die tot 3482 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn. In de taal van de Zoeloes heet de bergketen uKhahlamba, wat "barrière van speren" betekent. De bergketen is ruw met groen flanken met hier en daar een stromend watertje.

 

 

reisschema: Garden Route en lesotho Tour

DAG 1 STELLENBOSCH WIJN ROUTE

Na een korte briefing verlaten we Kaapstad, en leggen we een korte afstand af naar Stellenbosch. Onderweg stoppen we bij een wijn boerderij om wat regionale wijn te proeven. We bezoeken ook het Cheetah Breeding project om deze prachtige dieren te bewonderen. We zetten onze reis voort naar Swellendam, waar we zullen overnachten. We Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 2 OUDTSHOORN

We rijden landinwaarts naar de Cango Grotten, waar we een begeleide tour maken. Aangezien we toch in de de buurt zijn, hebben we de mogelijkheid om een struisvogel boerderij te bezoeken voor een korte tour. Optionele Activiteiten: Struisvogel Boerderij bezoek en Struisvogel Rijden.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 3 KNYSNA

We keren terug naar de kust via wat mooie landwegen, en kamperen bij het schilderachtige badplaatsje Knysna. Optionele Activiteiten: Kanoen, Hiking en Lagoon cruise.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 4/5 BLOUKRANS TSITSIKAMMA NATIONAL PARK

Het is een korte rit naar de Storms River en Bloukrans Bridge. We zullen wat tijd besteden aan het verkennen van dit kustgebied en Tsitsikamma NP. De hikings hier behoren tot de besten van Zuid Afrika. Optionele Activiteiten: Bungee jumping (hoogste ter wereld), Treetop Canopy Tours, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 6 ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK

De reis zet zich voort naar de Eastern Cape, waar we Addo Elephant NP binnengaan en worden omringd door deze fantastische wezens. Game driving in het NP zal ons de mogelijkheid geven wat prachtige foto's te maken.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 7/8 Hogsback

Na een laatste game drive in Addo, verlaten we het NP en rijden we via Port Elizabeth naar Hogsback. De laatste dag zullen de gidsen je begeleiden bij een ontspannende hike in het omringende bos. Optionele Activiteiten: Paardrijden, mountain biking
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 9/10 LESOTHO

Vandaag verlaten we Zuid Afrika en gaan we Lesotho binnen. De volgende dag staan we vroeg op, en degenen die de Pony Trekking gaan doen zullen de heuvels van Lesotho oprijden, vergezeld door lokale gidsen. Als je achterblijft kun je het lokale dorp of de markt bezoeken. Optionele Activiteiten: Pony Trekking Excursie, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 11/12 ZUID AFRIKA - DRAKENSBERG

We keren terug naar Zuid Afrika, waar we naar het Royal Natal NP rijden. We brengen de komende twee dagen door met het verkennen van bergpaden en het genieten van de schoonheid van de Drakensberg. Optionele Activiteiten: Paardrijden, Hiking.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten

DAG 13 KWA-ZULU NATAL COAST - DURBAN

Onze reis brengt ons langs wat prachtige vergezichten op onze weg naar de Kwa Zulu Natal kust. Laat in de middag gaan we Durban binnen. Deze avond is het mogelijk om uit eten te gaan in een van de uitstekende Indiaanse restaurants. Optionele Activiteiten: Uit eten en Uitgaan in de stad.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

 

 

Google map: Kruger National Park Tour


gardenroute & lesotho weergeven op een grotere kaart

 

 

 

Prijs, garden Route en lesotho Tour

Camping: R8650,-
Activitypackage: R300-

Starting-ending: Cape Town - PE of PE - Cape Town

 

Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De Garden Route en Lesotho overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl