STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: dISCOVER mOZAMBIQUE Overland Tour

LANGUAGE: Dutch English

discover mozambique overland tour (14 dagen)

>>Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika>>

 

Discover Mozambique overland tour, ontdek het schitterende Mozambique en Zuid-Afrika!

Na vertrek uit Johannesburg en een bijzondere Safari in Swaziland zet deze overland tour koers uit naar de witte stranden en blauwe zee van Mozambique. In Vilanculos vaar je met een Dhow (traditionele zeilboot) naar de eilanden van Archipelago. Relax aan de mooiste stranden of verken het kleurrijke zeeleven van de Indische Oceaan met een snorkel. De mensvriendelijke Whale Sharks (grootste vissoort op aarde) worden hier regelmatig gezien! Na Mozambique gaat deze reis, via het Kruger National Park, weer terug Zuid-Afrika in. Hier is het tijd om die Big Five te spotten! Deze overland tour is een combinatie van een heerlijke strandvakantie aan de mooiste stranden en de ultieme Afrikaanse safari!

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • Google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de discover mozambique overland tour

South Africa: Johannesburg - Swaziland: Hlane Royal National Park - Mozambique: Praia do Tofo - Vilankulo - Bazaruto Archipelago (optional) - Inhambane - Maputo - South Africa: Kruger National Park - Blyde River Canyon - God's Window - Bourke's Luck Potholes

 

Tour Details:

Lengte: 14 dagen - 13 nachten
Start in: Johannesburg
Eindigt in:Johannesburg
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Swaziland:

Swaziland, het kleinste land van de zuidelijke hemisfeer, ligt ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Op de woestijn na zijn in Swaziland van west naar oost alle Afrikaanse landschapstypes vertegenwoordigd: het bergachtige en beboste Hoogveld met een gematigd klimaat, het subtropische en vruchtbare Middenveld met overvloedige regen in de zomer en het Laagveld, typische Afrikaanse bush met een overvloed aan wild en vogels, waar dankzij irrigatie met succes suikerriet verbouwd wordt.

Praia Do Tofo:

Geniet in alle rust van de paradijselijke witte stranden en duik naar de ongerepte riffen. Het plaatsje Praia do Tofo ligt op het schiereiland Ponta da Barra. Het dorpje bestaat uit 40 gebouwen, waaronder een hotel en enkele strandbarretjes. Bij Praia do Tofo kun je duiken in de beschutte baai, waar jonge vissen zich verschuilen tussen de mangroven. Als je geluk hebt kom je hier dujongs tegen.

Kruger National Park:

Het Kruger NP is het bekendste wildpark ter wereld. Het park beslaat dan ook een zeer uitgestrekt gebied. Het strekt zich 350 km uit van noord tot zuid en 60 km van oost naar west, bijna tweederde van de oppervlakte van Nederland. Het Kruger Park is terecht het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse nationale parken, en het domein van een indrukwekkend aantal dierensoorten: 147 zoogdieren - waaronder de "Big Five" (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) - 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 34 soorten amfibieen, 49 soorten vissen en 336 soorten bomen. San rotsschilderingen en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela kunnen ook bezichtigd worden.

Blyde River Canyon:

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 km. Het is de op twee na grootste kloof van de hele wereld! Al eeuwenlang baant de snelstromende Blyde River zich door een gebied dat op 700 m hoogte ligt en bestaat uit kleigrond en kwartsgesteente. Door erosie is er een indrukwekkend wirwar van kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan die samen de Blyde River Canyon vormen. Hieruit zijn een aantal heel bijzondere vormen ontstaan, zoals de Pinnacle. Dit is een gigantische stenen toren die zo uit de grond lijkt te komen. In de gelaagdheid van deze eigenaardige pilaar kun je zijn geschiedenis zien. Ooit lag zijn top onder zeeniveau.

 

 

reisschema: discover mozambique overland tour

DAG 1/2 SWAZILAND - HLANE ROYAL NATIONAL PARK

We vertrekken vanuit Johannesburg, en reizen door Mpumalanga totdat we Swaziland bereiken. Als we het land ingaan, rijden we Hlane Royal NP in, dat thuisbasis is van de leeuw, olifant, witte neushoorn en diverse vogelsoorten. Het 30.000 hectare grote natuurreservaat heeft een grote varieteit aan optionele activiteiten beschikbaar. Optionele Activiteiten: Hiking, Mountain Biking, Game Drives, Lion Tour.
Maaltijden: Lunch, Avondeten (Ontbijt op dag 2)


DAG 3/4 MOZAMBIQUE - PRAIA DO TOFO

Vandaag verlaten we Swaziland en gaan we Mozambique binnen. We reizen noordelijk langs de oceaan en ervaren prachtige uitzichten aan de kust. Laat in de middag arriveren we bij ons kamp voor de komende twee nachten. Er worden vele optionele activiteiten aangeboden in dit kleine plaatsje, en Tofo behoort tot de beste plaatsen voor scuba diving langs de oostkust van Afrika. Er is ook genoeg tijd om te ontspannen op de prachtige stranden. Optionele Activiteiten: Snorkelen, Vissen, Scuba Diving en Surfen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 5/6/7 VILANCULOS - BAZARUTO ARCHIPELAGO

We vertrekken vanuit Praia do Tofo en rijden noordelijk naar Vilanculos. De volgende dag zeilen we op een dhow (traditionele boot) naar de eilanden van de Bazaruto Archipelago, waar we relaxen door te snorkelen of te zonnen. Whale Sharks worden vaak gespot, zwemmend door de heldere, warme wateren van de Indische Oceaan. We keren terug naar Vilanculos op dag 7 en kunnen een aantal optionele activiteiten doen, zoals paardrijden of snorkelen. Optionele Activiteiten: paardrijden, snorkelen, scuba diving.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 8/9 INHAMBANE

Zuidelijk rijdend door prachtige kokosnoot plantages, passeren we de oude Europese nederzetting van Inhambane. Vroeg in de middag arriveren we bij ons kamp, op het strand. De volgende dag ben je vrij om te zonnen, zwemmen of deel te nemen aan de gevarieerde optionele activiteiten die hier te doen zijn. Optionele Activiteiten: Scuba Diving, Paardrijden, Quad Biking, Snorkelen, Boottrip.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 10 MAPUTO

Vanuit Inhambane rijden we verder naar het zuiden, naar de bruisende hoofdstad Maputo. We arriveren in de middag en hebben tijd om deze echte Afrikaanse stad te verkennen. Maputo ondergaat momenteel een facelift, gezien de economie van Mozambique aanzienlijk groeit. Hoogtepunten die de moeite waard zijn, zijn het Fort van Nossa Senhora da Conceiao, en het Central Railway Station.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 11/12 ZUID AFRIKA - KRUGER NATIONAL PARK

Vandaag keren we terug naar Zuid Afrika naar het wereldberoemde Kruger NP, waar we ons best zullen doen Afrika's Big Five te zien. Kruger NP is het meest bekende nature conservation gebied ter wereld. Het is ongeveer 36,800 vierkante kilometer groot, en is opgericht door Zuid Afrika's eerste president Paul Kruger. Twee nachten brengen we door in dit schitterende gebied, om van Afrika's wildlife te genieten. Informatieve dawn game walks en night drives (vergezeld door een ranger) worden aangeboden als optionele extra's. Optionele Activiteiten: ANP Night Drive en Dawn Game Walks.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 13 WILDLIFE REHABILITATION CENTRE

We vertrekken vandaag uit Kruger, en bezoeken een Wildlife Rehabilitation Centre. Veel van Afrika's prachtige vogels en wildlife kunnen hier van dichtbij gezien worden. We kamperen 's nachts in het hart van de Panorama Route.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 14 JOHANNESBURG

We zullen langs de Panorama Route reizen, en stoppen bij Blyde River Canyon, het derde grootste ravijn van de wereld. Adembenemende uitzichtpunten waaronder God's Window. De Bourke's Luck Potholes zijn de fascinerende resultaten van erosie, veroorzaakt door de rivier en zorgen voor wat prachtige foto's. De tour eindigt bij aankomst in Johannesburg. Aangezien de aankomsttijd enorm varieert, raden we niet aan deze dag verdere reisplannen te maken. Johannesburg heeft veel uitstekende restaurants en de groepen brengen deze avond vaak samen door. Optionele Activiteiten: Uit eten.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

 

 

Google map: discover mozambique overland tour


discover mozambique weergeven op een grotere kaart

 

 

 

Prijs, discover mozambique overland tour

Camping (goedkoopste): R10550,-
Activitypackage: R1970,-

Starting-ending : Joburg

 

Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De Garden Route en Lesotho overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl