STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studenten Reizen in Zuidelijk Afrika: Cape to Victoria Falls Overland Tour

LANGUAGE: Dutch English

Cape to vic falls overland tour (20 dagen)

>> Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika >>

 

Cape to Vic Falls overland tour, alle highlights van Zuidelijk Afrika in een tour!

Tijdens The Cape to Vic Falls overland tour leg je een van de meest bijzondere routes in Zuidelijk Afrika af. Vanuit Kaapstad vertrek je in Noordelijke richting naar Namibie, waarna je via Botswana de Victoria Falls in Zimbabwe bezoekt. Laat je verrassen door het prachtige landschap, dat je beloont met bijvoorbeeld de Fish River Canyon, Sossusvlei en de diverse nationale parken. Kom tot rust in een mokoro kano die je naar het bushcamp in de Okavango Delta brengt en geniet van de spectaculaire watervallen in Zimbabwe. Onderweg krijg je ook regelmatig wat van de Afrikaanse cultuur te zien zoals Bushman paintings, de Himba Tribe en dansen de Bushmen hun traditionele dansen voor je. Deze tour is de ultieme manier om de schoonheid en diversiteit van Afrika te ontdekken!

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens de Cape to Vic Falls Overland Tour:

South Africa: San guided tour in the Cederberg area - Namibia: Gariep (Orange) River - Fish River Canyon - Namib – Naukluft National Park - Tropic of Capricorn - Sesriem Canyon, Guided Walk in Sossusvlei – Spitzkoppe - Himba Tribal Interaction -2 Nights inside Etosha National Park - Bushman Paintings & Tribal Dancing - Botswana: 2 Night Okavango Delta, Excursion - Chobe National Park River Cruise - Zimbabwe: Victoria Falls National Park

 

Tour Details:

Lengte: 20 dagen - 19 nachten
Start in: Kaapstad
Eindigt in: Victoria Falls
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Orange River:

De Orange River ontstaat in Drakensberg (Lesotho) en eindigt na maar liefs 2200km in de Atlantische Oceaan. Hiermee is het de langste rivier in Zuid-Afrika die een deel van de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibie. Een groot gedeelte van de Orange River loopt door het Richterveld National Park. Het gebied Richterveld is een semi-woestijn staat bekend om zijn gevarieerde en bijzondere flora en fauna. Rivier rafting is de meest populaire en avontuurlijkste methode om de Orange rivier en het Richterveld National Park te ontdekken. Let eens op de Kokerbomen die, groeiend op de droge berghellingen, op dansende mensjes lijken.

Fish River Canyon:

Met een diepte van 550 meter en een lengte van 160 km is de Fish River Canyon de grootste canyon van het Afrikaanse continent. Samen met de Grand Canyon in Amerika behoort het zelf tot de grootste canyons ter wereld. Ook de droge roodbruine omgeving lijkt op die van de Grand Canyon in Amerika, maar dan zonder massatoerisme en neonverlichting. Er is een mooi rest camp nabij een van de mooiste uitkijkpunten over het gebied.

Sossusvlei en Namib-Naukluft National Park:

De beroemdste en meest gefotografeerde zandduinen ter wereld! Beklim ze bij zonsopkomst en laat je betoveren door de magische rode gloed van het zand en het scherpe lijnenspel van de schaduwpartijen op de duinruggen. Sossusvlei is een wit reflecterende kleivlakte die omringd wordt door de roodgekleurde zandruggen. Diepe scheuren in de toplaag van deze kleivlakte geven al iets, van de vaak extreme hitte in dit gebied, prijs. Beproef je conditie bij het beklimmen van Dune 45 en rol er met zand in je broek weer vanaf!

Swakopmund:

Namibie's een na grootste stad, bekend om zijn Duitse architectuur, bier, apfelstrudel en extreme sporten en activiteiten. Deze kustplaats is de ideale rust en recreatieplaats na een stoffige trip door het Naukluft National Park. Hier kun je als optionele activiteit: quadbiken, Sandboarden, Sky-diven, vissen en nog veel meer!

Himba Tribes:

Een nomadisch volk levend in het noorden van Namibie. De bedreigde Himba tribes leven van veeteelt en trekken samen met het vee van voederplaats naar voederplaats. De Himba's zijn bekend om hun mooie zeer bijzondere uiterlijk. Ze dragen weinig kleding maar dragen wel sieraden en beschermen hun lichaam met een roodgekleurde zalf tegen de zon. Deze zalf word gemaakt van botervet vermengt met kleurpigmenten en kruiden. De vrouwen vlechten hun haren en gebruiken de zalf ook in hun haren, wat ze een bijzondere haardracht geeft. Locale Zuidelijk Afrikaanse volkeren, als de Himba's, dreigen compleet te verdwijnen. Erg bijzonder dus om de laatste leden van deze stam nog te kunnen zien.

Etosha National Park:

Een van de beste en meest bijzondere wildparken in Zuidelijk Afrika! Een groot gedeelte (25%) van het park word gedomineerd door de Etosha Pan, een grote witte mineraalvlakte in het gebied. Etosha National park is 22 270 vierkantenkilometer groot, huisvest 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten en, verassend genoeg, een vissoort. Omdat het park zo groot is heb je hier grote kans dat je dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. Er is een grote verscheidenheid aan dieren: neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, gnoes, springbokken, kudu's, jakhalzen, cheetas, leeuwen, wrattenzwijnen, enz. Etosha NP biedt de ultieme Afrika safari ervaring!

Okavango Delta:

Op safari maar dan varend in een Lokale Makoro Kano (uitgeholde boom), dat kan nergens anders ter wereld dan in de Okavango Delta. Dit waterlandschap was ooit onderdeel van het Makgadikgadimeer, een oud meer dat 10.000 jaar geleden opdroogde. Diverse diersoorten als: olifanten, Afrikaanse buffels, neushoorns, leeuwen, krokodillen en nijlpaarden komen hier voor. Daarnaast huisvest de delta maar liefs 400 vogelsoorten, waaronder de Afrikaanse Arend. Een Makoro-tocht door de Okavango Delta maakt jouw Afrika ervaring helemaal compleet.

Victoria Falls:

De Victoria Falls zijn de breedste en meest indrukwekkende watervallen van Afrika. Zijvormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Er zijn diverse avontuurlijk activiteiten bij de watervallen te ondernemen. Populair zijn: white water rafting, vliegen met een microlight (voor een geweldig uitzicht), paardrijden, wandelsafari's etc.

 

reisschema: kaapstad naar victoria Falls

Dag 1 Zuid-Afrika - Cederberg Regio

Na een korte stop om de Tafelberg te bezichtigen start de rit in noordelijke richting naar Cederberg. 's Middags vindt er een wandeling plaats met een gids naar de Bushman paintings in het gebied.

Dag 2 Namaqualand - Orange River

Deze dag gaat de reis verder naar de Gariep/Orange River. Hier word de nacht onder de sterrenhemel doorgebracht bij een kampvuur om elkaar beter te leren kennen.

Dag 3 Namibie - Orange/Gariep River - Fish River Canyon

Er kan gekozen worden om in de ochtend aan de oever van de rivier te blijven of een halve dag te kanoen op de rivier. Na de lunch gaat de reis verder naar Fish River Canyon. De halve dag kanoen is optioneel.

Dag 4 Namib-Naukluft National Park

Vanaf de Fish River Canyon gaat de reis verder naar het verre achterland. Na aankomst is er een korte hike bij de Sesriem Canyon.

Dag 5 Sossusvlei Duinen - Namib-Naukluft National Park

Nog voordat het licht is vindt er een hike plaats op Dune 45 om daar te genieten van de zonsopkomst. Na het ontbijt vertelt een lokale expert over de ecosystemen in de woestijn.

Dag 6/7 Swakopmund

Op deze dag wordt de Steenbokskeerkring gepasseerd op weg naar de Atlantische kust van Namibie. Aangekomen in Swakopmund worden de verschillende mogelijkheden uitgelegd. Dag 7 is vrij besteedbaar. Er zijn mogelijkheden om veel verschillende avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Optionele activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolpin Cruise, panorama vluchten, vissen, dineren bij een lokaal restaurant etc.

Dag 8 Spitzkoppe

De moderne wereld wordt achtergelaten tijdens de rit landinwaarts naar de mysterieuze Spitzkoppe. De nacht wordt doorgebracht in de wildernis.

Dag 9 Himba Tribes

In de ochtend gaat de reis verder landinwaarts richting Kamanjab. De Himba zijn herders die vooral geiten hoeden. De Himba zijn erg herkenmaar aan hun stijl van kleden.

Dag 10/11 Etosha National Park

Volgens velen is Etosha NP het park dat de meest unieke game viewing experiences in Afrika biedt. Tijdens het verblijf worden er diverse game drives gedaan en worden de avonden doorgebracht bij de water holes.

Dag 12 Windhoek

Na een vroege game drive gaat de reis verder naar Windhoek, in het midden van Namibie. In de middag vind er een korte city tour plaats. Optionele activiteiten: Uit eten bij Joes Beer House.

Dag 13 Ghanzi, Botswana

Vandaag gaat de reis naar Botswana. In het kamp vindt er een ontmoeting plaats met de lokale Bushmen community. Daarna vind er een traditionele Tribal dans plaats.

Dag 14/15/16 Maun - Okavango Delta

De reis gaat verder vanuit Ghanzi naar Maun waar de voorbereidingen worden getroffen voor een bush-camp ervaring van twee nachten. Er wordt gebruikt gemaakt van lokaal vervoer om de Delta binnen te gaan. Als het waterniveau het toelaat kan er gevaren worden met een mokoro (traditionele kano) en een wandeling worden gemaakt met de lokale bevolking.

Dag 17 Gweta

Vanuit de Delta gaat de reis in oostelijke richting naar Gweta. Gweta ligt dicht bij de Makgadikgadi Pans National Park.

Dag 18 Botswana - Chobe National Park

Na de aankomst in Kasane vind er in de middag een boottocht plaats in het Chobe National Park. Vroeg in de ochtend van de volgende dag vind er nog een game drive plaats.

Dag 19 Zimbabwe - Victoria Falls

Bij aankomst wordt er een bezoek gebracht aan het spectaculaire Victiora Falls National Park. Optionele activiteiten zijn de game drive in het Chobe National Park en de Zambezi Sunset Cruise inclusief eten en drinken.

Dag 20 Victoria Falls

Deze dag wordt door velen gebruikt voor White Water Rafting. Vic Falls biedt veel spectaculaire alternatieven: bungee jumping, elephant excursion en uit eten.

 

Je kunt deze tour ook in Victoria Falls starten en in omgekeerde volgorde doen.

 

 

Google maps: Desert Explorer


Cape to Vic Falls weergeven op een grotere kaart

 

 

prijs, Kaapstad naar Victoria Falls

Camping: R10950,-
Activitypackage: R2950,-
Starting-ending : Vic Falls - Cape Town

Camping: R12950,-
Activitypackage: R2950,-
Starting-ending: Cape Town - Vic Falls


Geaccommodeerde optie: In de plaats van kamperen is accommodatie in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De Kaapstad naar Vic Falls tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

Wat zijn local payments?

Local Payments is een bedrag in US dollars, waarmee fluctuerende kosten, als o.a. entrees voor parken worden betaald. Je neemt dit bedrag cash (in dollars) mee en betaald dit rechtstreeks aan de gids van de overland tour.

 

Optionele activiteiten:

 

 

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl