STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Studentenreizen in Zuidelijk Afrika: Best of Namibie overland Tour

LANGUAGE: Dutch English

best of namibia overland tour (12 dagen)

>> Overzicht van alle beschikbare overland tours in Zuidelijk Afrika >>

 

Best of Namibia overland tour, alle highlights van Namibie in een tour!

Tijdens de Best of Namibia overland tour leg je een schitterende route door Namibie en een klein deel van Zuid-Afrika af. Je reist vanuit Kaapstad naar het Zuid-Afrikaanse Cederbergen en daarna verder naar het uitgestrekte Namibie. Het Afrikaanse landschap beloont je met diverse hoogtepunten als de Fish River Canyon, Sossusvlei (omringt door rode duinen), het wildpark Etosha en Spitzkoppe. Een bezoek aan de Bushman rotstekeningen en de Himba tribes in Namibie zorgen voor het culturele aspect van deze bijzondere overland Tour. Je bezoekt ook Swakopmund waar je diverse avontuurlijke activiteiten als bijvoorbeeld quadbiken, paardrijden, skydiven en sandboarden kunt ondernemen. Natuurlijk is geen reis door Zuidelijk Afrika compleet zonder een goede safari. Etosha National Park is voor menig dier en natuurliefhebber een waar paradijs waar de kans erg groot is dat je oog in oog komt te staan met de gehele Big Five. Een absolute aanrader

 

 

  • Algemeen
  • Reisschema
  • google maps
  • Prijs
  • Boek deze overland Tour

plaatsen die bezocht worden tijdens best of Namibie Overland Tour:

South Africa: San guided tour in !khwattu- Namibia: Orange / Gariep River - Fish River Canyon - Namib Naukluft NP - Sossusvlei - Swakopmund - Himba Tribe - Etosha NP

 

Tour Details:

Lengte: 12 dagen - 11 nachten
Start in: Kaapstad
Eindigt in: Windhoek
Overnachten in: Tweepersoons tenten
Vervoer: Adventure Truck

Inclusief:

- Drie maaltijden per dag
- Accommodatie
- Geregistreerde gidsen
- Transport

- Geselecteerde activiteiten (Enkele optioneel)

Enkele Highlights van deze overland tour:

Orange River:

De Orange River ontstaat in Drakensberg (Lesotho) en eindigt na maar liefs 2200km in de Atlantische Oceaan. Hiermee is het de langste rivier in Zuid-Afrika die een deel van de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibie. Een groot gedeelte van de Orange River loopt door het Richterveld National Park. Het gebied Richterveld is een semi-woestijn staat bekend om zijn gevarieerde en bijzondere flora en fauna. Rivier rafting is de meest populaire en avontuurlijkste methode om de Orange rivier en het Richterveld National Park te ontdekken. Let eens op de Kokerbomen die, groeiend op de droge berghellingen, op dansende mensjes lijken.

Fish River Canyon:

Met een diepte van 550meter en een lengte van 160km is de Fish River Canyon de grootste canyon van het Afrikaanse continent. Na de Grand Canyon in Amerika behoort het zelf tot de grootste canyons ter wereld. Ook de droge roodbruine omgeving lijkt op die van de Grand Canyon in Amerika, maar dan zonder massatoerisme en neonverlichting. Er is een mooi rest camp nabij een van de mooiste uitkijkpunten over het gebied.

Sossusvlei en Namib-Naukluft National Park:

De beroemdste en meest gefotografeerde zandduinen ter wereld! Beklim ze bij zonsopkomst en laat je betoveren door de magische rode gloed van het zand en het scherpe lijnenspel van de schaduwpartijen op de duinruggen. Sossusvlei is een wit reflecterende kleivlakte die omringd wordt door de roodgekleurde zandruggen. Diepe scheuren in de toplaag van deze kleivlakte geven al iets, van de vaak extreme hitte in dit gebied, prijs. Beproef je conditie bij het beklimmen van Dune 45 en rol er met zand in je broek weer vanaf!

Swakopmund:

Namibie's een na grootste stad, bekend om zijn Duitse architectuur, bier, apfelstrudel en extreme sporten en activiteiten. Deze kustplaats is de ideale rust en recreatieplaats na een stoffige trip door het Naukluft National Park. Hier kun je als optionele activiteit: quadbiken, Sandboarden, Sky-diven, vissen en nog veel meer!

Himba Tribes:

Een nomadisch volk levend in het noorden van Namibie. De bedreigde Himba tribes leven van veeteelt en trekken samen met het vee van voederplaats naar voederplaats. De Himba's zijn bekend om hun mooie zeer bijzondere uiterlijk. Ze dragen weinig kleding maar dragen wel sieraden en beschermen hun lichaam met een roodgekleurde zalf tegen de zon. Deze zalf word gemaakt van botervet vermengt met kleurpigmenten en kruiden. De vrouwen vlechten hun haren en gebruiken de zalf ook in hun haren, wat ze een bijzondere haardracht geeft. Locale Zuidelijk Afrikaanse volkeren, als de Himba's, dreigen compleet te verdwijnen. Erg bijzonder dus om de laatste leden van deze stam nog te kunnen zien.

Etosha National Park:

Een van de beste en meest bijzondere wildparken in Zuidelijk Afrika! Een groot gedeelte (25%) van het park word gedomineerd door de Etosha Pan, een grote witte mineraalvlakte in het gebied. Etosha National park is 22 270 vierkantenkilometer groot, huisvest 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten en, verassend genoeg, een vissoort. Omdat het park zo groot is heb je hier grote kans dat je dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. Er is een grote verscheidenheid aan dieren: neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, gnoes, springbokken, kudu's, jakhalzen, cheetas, leeuwen, wrattenzwijnen, enz. Etosha NP biedt de ultieme Afrika safari ervaring!

 

 

 

reisschema: Best of namibie adventure tour

DAG 1 ZUID AFRIKA - !khwattu San Educational centre

Na een korte stop om de Tafelberg te zien, rijden we noordelijk naar !Khwa ttu. !Khwa ttu is een ceducatief centrum rondom de San (bushman people) cultuur. Hier krijgen we een San Guided tour door het Westcoast natuurgebied en leren we alles over de San Cultuur.


DAG 2 NAMAQUALAND - ORANGE/GARIEP RIVER

Vandaag reizen we naar de Gariep/Orange River. We brengen de nacht door onder de sterren en zitten bij het kampvuur om elkaar beter te leren kennen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 3 NAMIBIA - ORANGE/GARIEP RIVER - FISH RIVER CANYON

Je kunt kiezen tussen een ochtend aan de oever van de rivier, of een halve dag kanoen op de rivier. Na de lunch reizen we noordelijk naar de Fish River Canyon. Optionele Activiteiten: Orange/Gariep River Halve Dag Kano Avontuur.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 4 NAMIB-NAUKLUFT NATIONAL PARK

Vanuit de Fish River Canyon gaan we verder naar het afgelegen achterland. We arriveren 's middags in het kamp, en maken een korte hike bij Sesriem Canyon.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 5 SOSSUSVLEI DUNES - NAMIB-NAUKLUFT NATIONAL PARK

We staan op voor zonsopgang zodat we Dune 45 kunnen beklimmen, en vanaf daar de zonsopgang kunnen zien. Na het ontbijt maken we een begeleide tour met een lokale gids die ons het ecosysteem van de woestijn uitlegt.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 6/7 SWAKOPMUND

Vandaag kruisen we de Tropic of Capricorn (waar we stoppen voor een foto) op onze weg naar de Atlantische kust van Namibie. In Swakopmund krijg je een briefing over de optionele activiteiten die daar te doen zijn. Op dag 8 ben je vrij om de stad te verkennen, of een van de vele avontuurlijke activiteiten te doen. Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolphin Cruise, Scenic Flights, Vissen etc.
Maaltijden: Ontbijt


DAG 8 SPITZKOPPE

We laten de moderne wereld achter ons en rijden landinwaarts naar het mysterieuze Spitzkoppe. Vannacht kamperen we in het wild.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 9 HIMBA TRIBES

Na wat verkenning in de vroege ochtend, gaan we verder landinwaarts en rijden we naar Kamanjab. De Himba zijn herders, en fokken voornamelijk vee en geiten. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun unieke kledingstijl.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 10/11 ETOSHA NATIONAL PARK

Etosha NP is de plaats van een van de meest unieke viewing ervaringen in Afrika. We zullen verschillende game drives maken, en onze avonden bij de drinkplaatsen doorbrengen voor wat uitstekende wild fotografie.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Avondeten


DAG 12 WINDHOEK

Na een vroege ochtend game drive vertrekken we richting Windhoek in het centrum van Namibie. Onderweg stoppen we bij een populaire handwerk markt. In de middag nemen we een korte stadstour. Optionele Activiteiten: Uit eten bij Joes Beer House.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

 

 

Google maps: Best of namibie


best of namibia weergeven op een grotere kaart

 

 

Prijs best of namibie overland Tour

Camping: R7650,-
Starting-ending: Windhoek - Cape Town
Activitypackage: R860

 

Camping: R9450,-
Starting-ending: Cape Town - Windhoek
Activitypackage: R860


 

In de plaats van kamperen is accommodatie in lodges of guesthouses ook tegen een meerprijs mogelijk. Er kunnen dan kleine verschillen in het reisschema met die van de camping tour zitten. Vraag ons naar de prijs

 

De Best of Namibie overland tour is beschikbaar als een camping of als een accommodated tour.

Tijdens de campingtour verblijf je in tweepersoons tenten. De touroperator zorgt voor een campingmatje en jij moet zelf voor een slaapzak zorgen. Wanneer je voor de geaccommodeerde optie kiest dan verblijf je wat luxer in traditionele hutten, permanente tenten of hostel stijl kamers. Reizigers die alleen reizen betalen een eenpersoons toeslag voor het prive gebruik van de kamers. Bij alle accommodaties, die tijdens de geaccommodeerde tour worden aangedaan, is er bedlinnen en een handdoek aanwezig. Inclusief zijn drie gezonde maaltijden per dag.

 

 

 

 

Boek deze Overland tour

Neem contact met ons op om deze tour te boeken.

 

Tel: 0027 (0)21 554 0572

Mobiel: 0027 (0)83 9422 916
E-mail: info@4exhange.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl