STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Kosten van een stageperiode in Zuid-Afrika

LANGUAGE: Dutch English

Kosten van een stage in Zuid-Afrika

Inschatting van de kosten voor jouw stage in Zuid-Afrika

Een stage in het buitenland kost geld. Je moet een vliegticket kopen, hebt vervoer en woonruimte nodig, je wil natuurlijk wat van het land zien en je hebt je vaste uitgaven voor eten en drinken. Hou er daarnaast rekening mee dat bedrijven en instellingen in Zuid-Afrika geen stagevergoeding of loon betalen. Als stagiaire mag je in Zuid-Afrika ook geen geld verdienen, je hebt namelijk geen werkvergunning. Sommige bedrijven kunnen stagiaires helpen door middel van een tegemoetkoming in de kosten van woonruimte of vervoer. Dit is geheel afhankelijk van het bedrijf en verschilt dus ook per bedrijf en instelling. Mocht een bedrijf een betaalde stageplaats aanbieden dan heb je dus wel een werkvergunning nodig. Deze zijn erg moeilijk te verkrijgen en het duurt lang voor dit rond is.

 

Het vliegticket naar Zuid-Afrika

Een ticket naar Kaapstad vind je vanaf 800,- euro. Via internet boeken is meestal het goedkoopste. Elke vliegtuigmaatschappij heeft zijn voordelen. Air Berlin, South African Airways en Britisch Airways hebben vaak leuke aanbiedingen als je flexibel bent in vertrekdatums. Daarbij heeft Air Berlin aantrekkelijke prijzen voor reizigers met zware sportbagage als surfplanken en fietsen. Bij Virgin Atlantic hoef je je onderweg niet te vervelen (veel onboard entertainment) en KLM vliegt rechtstreeks.

 

Autohuur in Zuid-Afrika

Een auto huren kost tussen de 250 en 550 euro per maand, afhankelijk van het model en de leeftijd van de auto. Je koopt een goede auto vanaf 2000 euro en je kan proberen om deze na je stage weer verkopen. Kijk hier voor autohuur voor studenten in Zuid-Afrika.

 

Studentenaccommodatie in Zuid-Afrika

Voor woonruimte betaal je tussen de 300 en 480 euro per maand, dit is afhankelijk van waar je woont en of je een huis deelt met anderen. Kijk hier voor onze beschikbare studentenaccommodatie in Kaapstad.

 

Overige kosten in Zuid-Afrika

Verder kun je ervan uitgaan dat je voor eten en drinken net wat minder kwijt bent als in Nederland. Uit eten gaan is in Kaapstad een stuk goedkoper, boodschappen doe je voor ongeveer dezelfde prijs als in Nederland. Hou met dit alles van tevoren rekening, zodat je tijdens je stage niet in geldnood komt. Vraag ook bij je opleiding na of er mogelijkheden zijn voor beurzen of fondsen die je via je opleiding aan kan schrijven.

 

Kijk hier voor manieren waarop je wat geld kan besparen voor jouw stage in Zuid-Afrika.

© stage-zuid-afrika.nl