STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Stage-zuid-afrika.nl :: internet en telefonie in Zuid-Afrika

LANGUAGE: Dutch English

internet en telefonie in Zuid-Afrika

Alles wat je moet weten over internet en telefonie in Zuid-Afrika!

 

Internet:

Door de hoge prijzen en datalimieten heeft nog lang niet elk huishouden in Zuid-Afrika internet in huis. Je betaalt hier over het algemeen nog per MB en dat maakt het ingewikkeld en duur om ook in studentenhuizen internet aan te leggen.

De beste optie, als je toch graag thuis toegang tot internet wil, is de aanschaf van een MTN, Vodacom of Iburst Datacard, die in je laptop past. Hiermee krijg je wireless internet toegang via het telefoonnetwerk en kun je bijna overal waar je in Zuid-Afrika mobiel kan bellen ook internetten.

De snelheid verschilt per wijk en gebied. Midden in het centrum en aan het strand is de verbinding vaak snel, soms tot 1,8 Mbps (HSDPA netwerk). In andere wijken moet je het doen met 236 Kbps (3G netwerk). Een Datacard (soort telefoon voor in je laptop) is wel prijzig, je betaalt voor de aanschaf van de Datacard en koopt dan databundels (hetzelfde als beltegoed) per maand.


Je mobiele telefoon als Datacard modem

Sommige mobiele telefoons hebben ook de mogelijkheid om via het HSDPA of 3G netwerk te internetten. Deze telefoons kun je dan via een datacable op je laptop aansluiten zodat ze (hetzelfde als de datacards) als modem fungeren. Kijk dus eens in de technische handleiding van jouw telefoon of ook jouw telefoon dit kan. Het enige wat je dan nog nodig hebt is de data, die je in de vorm van airtime in de supermarkt kan kopen. Voorbeelden van telefoons met HSDPA of 3G zijn de Nokia N73, N95 of de Samsung U700

 

Providers en Prijzen

De prijzen van de Datacard en data kunnen per telefoonwinkel en provider erg verschillen, het is dus vaak zinvol om wat rond te shoppen. De drie beste draadloos internet aanbieders zijn op dit moment: MTN, Vodacom en I-burst. Welke provider voor jouw het meeste geschikt is, hangt af van de snelheid die de provider in jouw woonwijk aanbiedt, de prijs die je voor de MB's wil betalen en de aanschaf prijs van de Datacard. De snelheid van MTN en Vodacom is over het algemeen hetzelfde. I-burst heeft alleen in het centrum van de stad een snelle verbinding.


Voor studenten die nog een Datacard moeten kopen lijkt op dit moment Vodacom de beste optie te zijn. De USB kaart (op prepaid basis) van Vodacom kost rond de ZAR1500,- maar de prijzen kunnen per winkel erg verschillen. Informeer in ieder geval even bij de winkels Incredible Connection en de Vodacom shops in Century City of V&A Waterfront. 4exchange kan jouw kaart na je stage doorverkopen. Vraag even naar de voorwaarden.

 

Telefonie:

Zuid-Afrika kent twee grote telecomaanbieders, namelijk MTN en Vodacom. Voor de tarieven van bellen en smsen in Zuid-Afrika of naar huis kun je altijd op de websites terecht voor de actuele tarieven:

www.mtn.co.za

www.vodacom.co.za

We kunnen ons voorstellen dat het thuisfront ook regelmatig eventjes met je wil bellen. Een voordelige manier hiervoor is HalloZuidAfrika.nl.

Deze organisatie maakt het mogelijk om tegen een laag tarief vanuit Nederland naar Zuid-Afrika te bellen. kijk op de website voor alle informatie:

www.hallozuidafrika.nl

 

 

© stage-zuid-afrika.nl