STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Niet vergeten als je naar Zuid-Afrika gaat voor je buitenland stage

LANGUAGE: Dutch English

Denk aan...

Ga goed voorbereid naar Zuid-Afrika!

Wanneer jij de stap zet om naar Zuid-Afrika te komen is het natuurlijk belangrijk dat alles goed geregeld is voor een prettig verblijf.

Naast het regelen van een stageplek en accommodatie zijn er nog een aantal zaken die geregeld dienen te worden:

 

Credit Card:

Wanneer je van plan bent om een mooie reis te gaan maken of een auto te huren, dan is een creditcard vaak het makkelijkste betaalmiddel voor jou. Ook wanneer je een vlucht binnen Zuid-Afrika maakt kun je deze per creditcard betalen. Vraag bij jou bank na of je een speciale studentenpas kunt aanvragen, dit is vaak voordeliger dan een standaard credit card!

 

Machtigingen:

Wanneer je naar het buitenland gaat is het handig om een van je ouders te machtigen bij de IB-groep en de bank. Wanneer je namelijk iets moet tekenen voor de IB-groep kunnen zij dit ook voor je doen. En mocht je, je bankpasje verliezen dan mogen je ouders deze ophalen bij de bank aan naar jou versturen. Kortom, je bespaart jezelf een heleboel moeilijkheden!

 

Informatieoverzicht:

Je laat je familie en vrienden achter wanneer je naar Kaapstad komt. Om het contact met thuis zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je een document samenstellen waarin je alle belangrijke gegevens zet. Hierbij kun je denken aan:

  • Je woonadres in Zuid-Afrika

  • Je e-mail adres

  • De contactgegevens van je stagebedrijf

  • Je verzekeringsnummer

  • Vluchtdata

  • Alles wat jij nog belangrijk vind!

Voldoende geld:

Niet is vervelender dan dat je niet genoeg geld hebt wanneer je in het buitenland zit. Je kunt er van uit gaan dat je maandelijks tussen de €250 en €300 kwijt bent aan huur. Daarnaast moet je ook een ticket hebben naar Kaapstad, een retourtje kost tussen €500 en €1000. Voor boodschappen en uitgaan betaal je ongeveer hetzelfde in Nederland.

Tips om geld te besparen vind je HIER!

 

Vaccinaties:

Mogelijk heb je al inentingen gehad voor Hepatitis A en B. Wanneer dat niet het geval is kun je het beste tijdig een afspraak maken met de GGD. Het duurt namelijk even voordat je terecht kunt en voor Hepatitis B moet je ook nog een herhaling halen. Wanneer je al weet dat je een reis gaat maken in Zuid-Afrika kun je ook een recept laten schrijven bij de GGD voor de malariamedicatie.

 

 

autohuur

© stage-zuid-afrika.nl