STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Dagtrips en activiteiten in kaapstad: Wijntour

LANGUAGE: Dutch English

Dagtrips en activiteiten kaapstad: Wijntour

Ga eens het wijnland in om de lekkere Kaapse wijnen te proeven!

 

Details:

Vertrekpunt: Kaapstad
Eindpunt: Kaapstad
Duur: Hele dag


Bijzondere kosten: wijnproeven (vanaf 20 rand)

 

Heb je zin om met een paar mensen een lekker dagje erop uit te gaan, te genieten van het mooie landschap en de Kaapse lekkernijen, dan ben jij vast wel te vinden voor een mooie wijntour! Wijnproeven kan je rondom Stellenbosch, Fransschoek en Paarl. Als je via de N1 of N2 richting Stellenbosch rijdt komt je al langs verschillende wijnboerderijen waar je wijn kan proeven en soms ook kaas of chocola. De dorpjes Stellenbosch en Fransschoek zijn ook erg leuk om even doorheen te lopen.

 

Leuke boerderijen om te bezoeken zijn Fairview (richting Paarl, dit is ook een kaasboerderij en de enige plek ter wereld waar je geiten kan zien die torens kunnen beklimmen J) , BoschenDal (tussen Fransschoek en Stellenbosch), Zevenwacht, Moreson, Spier (waar je ook cheetahs en vogels kan bekijken en heerlijk kan eten bij buffetrestaurant Moyo) of Zorgvliet. Maar laat je vooral ook verassen door de kleinere boerderijen die je overal tussendoor tegen zal komen.

 

Bij veel boerderijen kan je uitgebreidt lunchen of picknicken (zelf meenemen of bij de deli iets halen) en is het heerlijk om de hele dag in de zon te zitten en je verschillende wijntjes te proeven.

 

Zuid-Afrikanen schenken de proefglazen behoorlijk vol dus zorg dan dat je een Bob hebt die naar huis rijdt of dat je voor een tour van een van de onderstaande organisaties kiest!

 

Geheel georganiseerde wijntours:

winefleiswww.wineflies.co.za

 

Wine Flies: soaking up wines and it's culture

Anders dan andere touroperators is een wijn tour met Wine Fleis meer dan alleen rondgereden worden langs de grote wijnboerderije. Naast de mooie wijnen staat bij Wine Fleis de "real experience" en dus de cultuur van de wijnregio centraal.

 

daytripperswww.daytrippers.co.za

Daytrippers:

Wil je naast het wijnproeven ook wat actiefs doen? Dan is de mountainbike / wijntour van Daytrippers zeker iest voor jou. Je bezoekt mooie boerderijen in de omgeving van Franshoek en Stellenbosch en maakt een fietstocht langs de wijnvelden.

 

 

 

 

 

 

 

© stage-zuid-afrika.nl