STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Dagtrips en activiteiten in kaapstad: De Tafelberg

LANGUAGE: Dutch English

Dagtrips en activiteiten in kaapstad: De Tafelberg

Bestijg deze beroemde berg en ontdek het prachtige landschap rondom Kaapstad!

 

Details:

Vertrekpunt: Kaapstad
Eindpunt: Kaapstad
Duur: 3 uur

 

Als je in Kaapstad bent kun je de Tafelberg echt niet missen. Je kan met de kabelbaan naar de top, maar het is natuurlijk veel avontuurlijker om dit te voet te doen. Het voelt dan ook als een ware overwinning als je de top bereikt hebt en uitkijkt over een van 's werelds mooiste steden en de oceaan. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de Tafelberg te beklimmen. De makkelijkste weg is via de Platteklip Gorge. Wanneer je het kabelstation voorbij gaat vind je na enkele honderen meters dit pad. (Het pad wat recht onder de kabelbaan ligt, Indian Venster, is alleen geschikt voor mensen met echte klimervaring. (Indian Venster is een gevaarlijke klim, neem de waarschuwingen serieus.)

 

Via Platteklip Gorge klim je naar boven over een natuurlijke trap die zich een weg baant langs watervalletjes en mooie bloemen. Halverwege kun je ervoor kiezen om linksaf te slaan naar Devils Peak. Maar wanneer je rechtdoor gaat kom je na zo'n 1,5 uur lopen uit aan de top van de berg. Van hieruit loop je in 10 minuten naar de kabelbaanstation. Rondom het station vind je een souvenirwinkeltje, een restaurant en de toiletten. Als je student bent, neem dan ook je studentenkaart mee, je krijgt namelijk korting op je ticket voor de kabelbaan!

 

Belangrijke tips bij het beklimmen van de berg zijn: Klim nooit alleen, trek schoenen aan waar je goed op kan lopen en die niet glad zijn, neem genoeg te drinken mee en ga 's ochtends vroeg of wanneer de berg in de schaduw valt. Kijk van tevoren naar wat het weer zou kunnen doen en neem ook altijd een vest mee, zodra de berg in de wolken valt kan het ineens erg koud worden en kan je zicht zeer beperkt worden. Het weer in kaapstad kan binnen 5 minuten veranderen dus ben voorbereidt.


De kabelbaan gaat tot 18.30 uur naar beneden (in de zomer tot 21.30), maar kan gesloten zijn in verband met het weer. Om echt van het uitzicht te kunnen genieten kun je het beste op een heldere dag gaan.

Voor actuele informatie kijk je op www.tablemountain.net.

 

Wat mee te nemen:

Wandelschoenen/Gympen
Warme kleding, ook al lijkt het een prachtige dag!
Fototoestel/videocamera
Eten en drinken, denk aan voldoende water
Zonnebrandcreme
Studentenpas

© stage-zuid-afrika.nl