STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Dagtrips en activiteiten in kaapstad: Robben Eiland

LANGUAGE: Dutch English

Dagtours: robben eiland

Ga mee op de boot naar Robben Eiland om alles te weten te komen over deze voormalige gevangenis.

 

Details:

Vertrekpunt: Kaapstad, V&A Waterfront
Eindpunt: Kaapstad, V&A Waterfront
Duur: 3 uur

 

Bijzonder kosten: Entree Robbeneiland (ZAR 180,-)

 

Om meer te weten te komen van Zuid-Afrika en haar geschiedenis is een trip naar Robbeneiland een absolute must. Je vertrekt vanuit V&A Waterfront met een boot naar het eiland. Onderweg heb je een schitterend zicht op de stad. Wanneer je aan wal komt ga je met een gids mee in een bus die een rondrit over het eiland maakt. De gids vertelt je alles over het eiland en de ontwikkelingen die Zuid-Afrika de laatste jaren heeft door gemaakt. Je komt voorbij verschillende gevangeniscomplexen, rijdt door het dorpje dat op het eiland gevestigd is en maakt een stop bij de vuurtoren.

 

Na de busrit leidt een van de ex-politieke gevangenen je rond door de Maximum Secururity Prison. Hij vertelt je het verhaal de periode dat Nelson Mandela op het eiland vast zat en over andere belangrijke personen die op Robbeneiland gevangen hebben gezeten. Ook kom je langs Mandela's cel. Na de rondleiding kun je een souveniertje, drankje of een ijsje kopen voordat je op de boot terug gaat naar Kaapstad. Misschien zie je tijdens de vaart nog enkele zeerobben, pinguins of dolfijnen voorbij zwemmen!

 

Tickets moet je ruim op tijd boeken via www.robben-island.org.za, hier vind je ook meer actuele informatie. Je kan ook tickets halen bij de entree op V&A Waterfront. Rond de feestdagen zijn de kaartjes vaak al weken van te voren uitverkocht dus hou daar rekening mee.

 

Wat mee te nemen:

Fototoestel/videocamera
Eten en drinken
Een vest voor op de boot

Zonnebrandcreme

© stage-zuid-afrika.nl