STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

Dagtrips en activiteiten in Kaapstad: de cape Point route

LANGUAGE: Dutch English

Dagtrips en activiteiten in Kaapstad: de cape Point route

Verken het meest Zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika!

 

Details:

Vertrekpunt: Kaapstad
Eindpunt: Kaapstad
Duur: Hele dag
Afstand: 120 km


Bijzondere kosten: Entree Cape Point (ZAR 60,-) en Chapmans Peak (vanaf ZAR 26,-)

 

Wanneer je een lekker dagje weg wil om het schiereiland te verkennen kun je het beste rond 11 uur in de auto stappen en de M3 richting Muizenberg nemen. Als je in Muizenberg aangekomen bent en vanaf hier de borden naar Cape Point blijft volgen rij je een mooie route langs de prachtige kustlijn. Je komt door leuke dorpjes als Kalk Bay en Fish Hoek. Hier kan je lekker lunchen en langs de kleine winkeltjes struinen. Wanneer je door Simon's Town heen bent krijg je niet veel later aan de linkerkant het Boulders strand. Dit is de beste plek om pinguins te spotten! Links kan je betaald naar de beestjes kijken, rechts door het kleine poortje is het gratis. Je kunt hier zelfs tussen de pinguins gaan zitten om een fotootje te maken. Je mag ze natuurlijk niet voeren en ze kunnen ook behoorlijk bijten dus wees voorzichtig.

 

Na een korte stop kun je weer verder naar het National Park. Je slingert door de bergen omhoog en komt na een half uurtje bij de poort van Cape Point. Misschien heb je onderweg al bavianen gezien, zo niet dan is de kans nog steeds erg groot dat je een van de families rond ziet lopen langs de weg. Let dus op je snelheid.

 

Eenmaal in het park kun je naar Cape Point, Cape of Good Hope of naar een van de mooie rustige strandjes tussen de rotsen en fijnbos.. Op de stranden kan je picknicken (kijk uit voor bavianen, ze komen echt op eten af en ze zijn absoluut sterker dan jij bent) of van de zon en zee genieten. Bij Cape Point heb je de mogelijkheid om iets te eten en drinken te kopen in het selfservice restaurant. Daarnaast vind je hier ook een souvenirshop en toiletten. Je kunt ervoor kiezen om met de kabelbaan naar boven te gaan, maar het is natuurlijk veel avontuurlijker als je naar boven loopt! Eenmaal aan de top kun je genieten van een adembenemend uitzicht.

 

Als je het National Park weer verlaat kun je via een andere route terug richting Kaapstad. Eenmaal buiten de hekken van het park kun je naar links richting Kommetjie. Na een uur rijden zie je aan je linkerkant een grote vuurtoren. Wanneer je direct in Kommetjie naar links afslaat kom je vrijwel vanzelf bij deze vuurtoren terecht. Loop hier over vlonders richting het water en geniet van de een mooie zonsondergang.

Vanuit Kommetjie kun je via de Oue Kaapse weg weer terug naar Kaapstad rijden. Een mooiere route is die via Chapmans Peak Drive, een prachtige kustweg die helaas door werkzaamhenden met enige regelmaat gesloten is. Deze tolweg wordt vaak gebruikt om autoreclames op te nemen dus je kan je voorstellen dat dit een mooie weg is om te rijden. In Noordhoek staat aangegeven of de tolweg open is.

Voor actuele informatie kijk je op www.capepoint.co.za en www.chapmanspeakdrive.co.za

 

Wat mee te nemen:

Wandelschoenen/Gympen
Fototoestel/videocamera
Eten en drinken
Een vest voor 's avonds
Zonnebrandcreme

 

 

© stage-zuid-afrika.nl