STAGE-ZUID-AFRIKA.NL

vervoer en transportopties voor tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

LANGUAGE: Dutch English

Vervoer tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Welke vormen van transport het beste te gebruiken zijn in Kaapstad

Vervoer in Zuid-Afrika is erg belangrijk, de afstanden in het land zijn groot en het openbaar vervoer is niet de prettigste manier om te reizen.

 

Auto: Is helaas duur (tweedehands auto's zijn 2x de prijs van Nederlandse auto's) maar o zo fijn om te hebben in Zuid-Afrika! Een auto is de meest efficiente manier om je in dit land te bewegen. Je kan Zuid-Afrika eigenlijk pas echt ontdekken wanneer je in het bezit bent van eigen vervoer. Een auto delen met andere studenten is vaak een goede oplossing om de kosten te drukken. Let wel op; de cijfers van verkeersongevallen in Zuid-Afrika liegen er niet om, wees dus zeker niet overmoedig in het verkeer!

 

Trein (rondom Kaapstad): Op een aantal toeristen treinen na, kun je stellen dat treinvervoer rondom Zuid-Afrikaanse steden onveilig is. Wij raden reizen met de trein dan ook af. Als je ondanks dit advies toch in Kaapstad in een trein wil stappen zorg er dan voor dat je dit in een groep doet en dat je een 1e klas kaartje koopt. Let er daarbij op dat de treinstations een van de onveiligste plekken in de stad zijn.


Regulier busvervoer: Afhankelijk van het traject kun je tijdens de spits goed met de bus reizen. Zorg ervoor dat je van tevoren weet waar je naar toe gaat. Vraag eventueel aan de locals naar de bustrajecten. Hou er rekening mee dat het busstation wanneer het donker is onveilig is. Zorg er dus voor dat je voor het donker op plaats van bestemming bent.


Taxibusjes: Deze rijden altijd en overal. Vraag aan de locals naar de routes, de handsignalen en de prijzen. De meningen over de veiligheid van deze busjes zijn verdeeld en verschillen per locatie in de stad.

 

Taxi: Een officiele taxi is in Kaapstad een veilige manier van reizen. Je hebt verschillende prijsklasse. Taxi's rekenen de reis per km, dit loopt van 9 Rand tot 12 Rand per kilometer.


Scooter: Je kan op een aantal plaatsen in Kaapstad een scooter huren maar scooters in Zuid-Afrika zijn bijna altijd Motorscooters waarvoor je je motorrijbewijs nodig hebt. Verder is dit een prima manier van komen waar je wil zijn, vooral met de files die tijdens de spits net zo aanwezig zijn als in Nederland. Een scooter huur je voor iets minder dan een auto.


Fietsen: Je ziet af en toe in de stad wel mensen fietsen, maar vanwege de drukte op de weg is dit niet aan te raden. Huur liever een keer een mountainbike of ga op een mountainbike trip als je graag fietst.

 

Lopen: Veilig lopen in Kaapstad kan op heel veel plaatsen, maar doe dit liever niet alleen. Als je te voet gaat zorg dan dat je weet waar je heen loopt en loop dan door drukke straten. 's Avonds en in de weekenden is het vaak stil in de stad, pak dan liever de auto of loop alleen als je met een groep bent. Let ook dan goed op waar je loopt en wie er om je heen loopt.

© stage-zuid-afrika.nl